MALSTRØM – Disobedience

MALSTRØM – Disobedience

  • Rating: Demo / 6

Disobedience er Auduns, Steins og Lars` tredje demo på like mange år. Jeg har tidligere aldri hørt noe fra dette bandet og det er jo alltid spennende med demoer fra nye norske band. Det er ikke all verden av materiale de har sendt oss denne gangen, en intro og to låter har de festet til disc, men til gjengjeld har de klart å vise hva de er gode for her.

Det første som slår meg er likheten til ved Buens Ende/Virus i måten bandet bruker gitaren på. Selve musikken er ikke så veldig lik, men riffene kan altså tidvis minne om nevnte band.

Musikalsk står bandet i grenseland mellom nesten ekstremmetall og melodisk røff og trøkkende metall/rock med ekstremvokal. Jeg synes egentlig ikke vokal passer musikken så godt, jeg kunne godt tenkt meg den enten enda mer skarp eller en litt sær type renvokal til denne musikken. Ikke at vokalen er dårlig, men jeg synes enkelt og greit ikke den passer inn helt. Det er noe renvokal og hvisking her og det er så absolutt ikke dumt. Variasjonsskapende og effektfullt!

Ellers så synes jeg bandet har fått inn både egenart og identitet i låtene sine som viser et lovende band som jeg så absolutt tror har mer å tilby! Monotoni er et stikkord, men til tross for det så låter det faktisk progressivt til tider også. Hvis bandet bare setter seg ned å finpusser på det de har, skaper mer liknende, pusser litt til for så å få det spilt ordentlig inn så kan det nok hende vi snakker om en god over gjennomsnittet god skive! Så, øv gutter, øv, spill inn mer og send. Min nysgjerrighet er blitt vekket!

www.malstroem.com
www.myspace.com/malstream