DISSECTION – Maha Kali

DISSECTION – Maha Kali

Mange har ventet på ny lyd fra John Nödtveidt alias Dissection, og i påvente av den nye skiva, slapp de en single på eget selskap kalt Escapi Music. Singelen inneholder ei ny låt i form av Maha Kali og en rebirth version av Unhallowed. For å ta den nye låta først, den trenger litt tid og et litt åpent sinn for at man skal like den, men egentlig så er den ganske bra. Det er mye mer progressivt enn hva vi er vant til fra Dissection og låta er relativt rolig. Riffene er til dels av samme typen som tidligere, vokalen er klin lik og takk for det. Det at John har tatt med kvinnevokal i et parti av låta, var litt tungt å svelge, men etter å ha hørt låta noen ganger er det bare å innse at det låter ganske så kult. Gitar og vokal er innspilt mens John satt innesperret, mens resten skal visstnok være innspilt i studio Monolith i Sverige. Ryktene sier at alt er innspilt av John selv mens han satt inne, men siden det står i bookleten at det bare er vokal og gitar på Maha Kali som er innspilt i fengselet, så får man tro på det.

Maha Kali er en gudinne for ødeleggelse innen hinduismen og låta er en hyllest til henne.

Dissection`s nye versjon av Unhallowed er grei nok uten noen form for krumspring. Bare nok et bevis på at mannen har beholdt den karakteristiske vokalen sin mens han satt inne.

Denne singelen er utgitt av deres eget selskap og i et begrenset opplag. Får du ikke tak i den nå, så kan du bare se langt etter den, og ja; den er verdt å ha. Blir nok litt av et samleobjekt med tiden.