EMPYREAL DESTROYER – The Destroyer

EMPYREAL DESTROYER – The Destroyer

ED_The Destroyer.jpgHva skal man kalle denne miksen av iskald black metal og Iron Maiden power-soloer? Kreativ? Spennende? Patetisk? Crappy?
Jeg lander på kreativ, men er ikke helt overbevist av det britene presterer i denne omgang. Lyden er begredelig, vokalen trenger mer enn en liten oppussing og låtene trenger generelt sterkere substans. Vi får fire låter på til sammen seksten minutter på denne smakebiten der den frenetiske trommingen står som høydepunktet for min del. Gutta har ingen intensjon om å være subtile der de freser frem med så mye ødeleggelse som de kan prestere på sin vei. Dette krysser grensene mellom sort, dø- og søppelmetall på en måte som ikke jager bort, men heller trekker til seg fans fra alle sjangrene. Dette er et ypperlig eksempel på hvor fet musikk du kan lage med et snev av oppfinnsomhet og en solid dose aggresjon så lenge du ikke kjører deg fast i tanker om tilhørlighet til sjanger, hør bare på hybriden Inverted Circles. Tenk bare hvis vokalen hadde vært litt mer polert… Uansett; dette er slettes ikke ille til å være et usignet bands første skikkelige utgivelse, og fristelsen til å høre mer av den kaotiske tromminga og det Mayhemishe gitarspillet er klart tilstede hos meg!