FOSEN ROCK – Trekker innendørs

FOSEN ROCK – Trekker innendørs

For tredje året på rad arrangeres Fosen Rock Festival i Botngård. Nytt av året er at de trekker innendørs og med Evergrey som hovedtrekkplaster, sendte vi over noen små spørsmål til Christer Harøy.

 

Evergrey2006.jpg

ET – Programmet har vært bra de 2 første årene også, men det er blitt et lite løft i år. Er det så at dere sitter igjen med overskudd fra foregående år eller har dere vunnet i Lotto?
Christer
He, he…..lite med både overskudd og Lottopremier. Årsaken er vel at vi har vært heldige med bookingen. Ellers, så ønsket vi å ta et steg videre i år. Synes vi har hatt en stigning i de foregående år også, så dette var naturlig for oss. Budsjettet blir en god del strammere i år, uten at det skal gå utover publikum. Prisene vil bli 200 for fredag, 300 for lørdag og 400 for festivalpass.

 

ET – Det lukter godt av en line up som toppes av Evergrey, Circus Maximus, Triosphere, Keep of Kalessin og Backstreet Girls og man skulle tro at en slik line up vil trekke en større variasjon av publikum enn hva tilfellet har vært de 2 første årene.
Christer
Jo, for så vidt. Vi hadde jo god bredde i fjor også innenfor rock og metal, og dette er vel noe vi kommer til å holde på. Vår profil har etter hvert utviklet seg i denne retningen. Vi kommer fra et lite område, og det er derfor viktig å skaffe artister som kan trekke folk i et bredere aldersperspektiv. Vi håper jo også å trekke til oss folk fra områder rundt Fosen. Tror årets line-up kan gjøre det. Verken Evergrey eller Circus Maximus  har spilt i Trøndelag før, så forhåpentligvis vil dette være interessant for hele regionen.

ET – Evergrey er årets headliner, var det vanskelig å få svenskene til Fosen eller var det en enkel oppgave?
Christer
Vanskelig var det vel egentlig ikke, men det tok tid, på grunn av at de spilte festivaler omkring i Europa. Kommunikasjonen gikk da gjennom to management til bandet, og via de samme managementene tilbake til oss. Dette var for så vidt uproblematisk, men det tok litt tid.
Men Evergrey var meget interessert i å spille på Fosen Rock Festival, i og med at de ikke har spilt i Midt-Norge før, så interessen fra bandet var der.

ET – Den største forandringen i år er at dere trekker innendørs, og det er vel like greit slik som festival etter festival regner bort denne sommeren. Fortell litt om denne nye hallen dere har fått i Botngård.
Christer
Hallen i Botngård er en storstue som er 13-14 mål. Ved å ta bruk hele hallen, kan man vel romme opp til 10000 personer der. Vi skal sperre av deler av hallen, slik at det blir intimt og tett. Vi har vel i år kapasitet på mellom 1000-2000 personer, med mulighet til å utvide. Hallen kan sjekkes ut på www.fosenhallen.no

ET – Ettersom dere vil være innendørs i år, blir det muligheter å få flere salgsboder under årets festival? Er interessen stor for slikt salg?
Christer
Mulighetene er helt klart her, men vi har ikke fått så mange henvendelser enda. Håper det kommer. Ellers vil det være salgsboder for mat og god drikke, samt merchendice-boder vil bli sående i hallen.

 

KoK_1.jpg

 

ET – Jeg har hørt rykter om en kick off i år, la oss høre?
Christer
Årets Kick Off vil bli arrangert på Barrock Dockside på Brekstad, med konsert av Slömber og enda et band som vi jobber med. Ellers vil det bli avholdt en rockequiz med flotte premier. Begivenheten vil finne sted den 22. August.

ET – For andre året på rad kræsjer dere med Hole in the Sky, som er en av de 2 største metalfestivalene i Norge. Dere har ikke vurdert å legge festivalen til en annen helg enn akkurat samme helg som HITS? Det burde være muligheter for å dra enda flere til Fosen Rock
Christer
Det er klart at det ikke er noe gunstig for oss at det blir arrangert HITS samme helga. Dette er noe vi skal prøve å unngå neste år. Selv om FRF og HITS har forskjellig profil, så er det helt sikkert mange som kunne tenkt seg å komme på begge festivalene, så dette skal vil helt klart prøve å unngå til neste år.

 

http://www.fosenrockfestival.com/