BECOMING THE ARCHETYPE – The Physics Of Fire

BECOMING THE ARCHETYPE – The Physics Of Fire

Becoming The Archetype er et nytt bekjentskap fra USA. Bandet spiller småprogressiv melodiøs death metal med en del tonevalg som trekker tankene mot Göteborg og et band som In Flames. Men Becoming The Archetype er hakket mer brutale og som nevnt en anelse mer progressive.

Jeg blir på ingen måte slått i bakken av albumet, men det finnes likevel flere gode låter her og bandet har absolutt satt sitt særpreg på musikken. Åpningssporet røsker tidvis noe vanvittig og er helt klart et høydepunkt selv om flere litt for Göteborg pregede overganger og riff trekker ned. Albumets svakhet er at det er ujevnt, det er forholdsvis store kvalitetsforskjeller mellom enkelte av låtene, men som helhet vil jeg likevel omtale albumet som bra. Originalt er det overhode ikke, men sammenlignet med sine svenske kollegaer så vil jeg beskrive Becoming The Archetype som hakket mer spennende og spenstige blant annet ved hjelp av en del stemningsskapende symfoni og uforutsigbare melodivalg.

Fans av melodiøs death metal og metalcore vil garantert finne mye å kose seg over på The Physics Of Fire.