LA DIVISION MENTALE – L’eXtase Des Fous

LA DIVISION MENTALE – L’eXtase Des Fous

Fransk blackmetal er noe av det feteste som produseres nå for tida, og det har vært slik i noen år nå. Band som Deathspell Omega, Arkhon Infaustus og Peste Noire m.fl. gir ut det ene mesterverket etter det andre, så det var med stor begeistring jeg mottok denne skiva fra dette ukjente bandet.

Dessverre for LDM så kommer de nok til å forbli ukjente en stund til, i hvert fall inntil de klarer å komme opp med et produkt som er vesentlig bedre enn L'eXtase. Industriell blackmetal er spennende saker, og band som Aborym og Blut Aus Nord (da tenker jeg IKKE på deres siste skitskive) m.fl. har tråkket opp nye veier for andre å følge. Dette klarer altså ikke LDM. Det blir for snevert, for spinkelt og for kjedelig. Låtmaterialet er simpelthen ikke sterkt nok, og produksjonen er heller ikke noe særlig. Et par kule effekter, riff og galskap her og der redder stumpene, men ellers er dette ganske så kjedelige saker. Og tekster KUN på fransk! Hva f…