TOTEM – Totem

TOTEM – Totem

Folka bak I Hate er tydeligvis glade i Doom fra 60 og 70-tallet, for jeg har hørt flere band på den labelen som fifler med musikk som kan ses på som retro. Totem er ett av disse bandene som har hentet masse inspirasjon fra de dagene. Det er mye inspirasjon derfra å hente og jeg kan nevne Black Sabbath, Electric Wizard og Candlemass bare for å nevne noen. Joda, vi snakker Doom med et psykedelisk progressivt tilsnitt. De bruker Hammond orgel og det må jeg si de gjør på en glimrende måte, det låter så jævlig bra sammen med de nedtonede gitarene, den stygge (i positivt fortegn) basslyden og den tunge musikken!

Dessverre er dette bare en miniskive med tre spor, men de har heldigvis litt varighet og debuten kommer visst allerede om en måneds tid eller to.

De stiller med kvinnelig vokalist og mannlige instrumentalister. Alle gjør da en særdeles god jobb og de har klart å skape en utrolig spesiell stemning på miniskiva si. Jovisst skal Hammondbruken få litt kreditt for akkurat det, men musikken også framstår som manende og spesiell. Syrerock!

Siden denne miniskiva ble gitt ut har bandet skiftet navn og nå vil du høre fra de under navnet Jex Thoth. Fortsettelsen blir kanskje ikke som jeg tror altså, men jeg er likevel spent på hvilken vei Totem/Jex Thoth tar ved neste korsvei!