TOMORROW’S EVE – The Tower

TOMORROW’S EVE – The Tower

Jeg ble først kjent med Tomorrow's Eve da jeg hørte bandets andre album "Mirror of Creation" i 2001. Tyskerne gjorde et godt inntrykk på meg med sin progressive metall, men grunnet varierende kvalitet på låtene ble albumet mer en øyneåpner for hva fremtiden kunne bringe enn noe annet. Det ambisiøse konseptalbumet ble i 2006 fulgt opp med "Mirror of Creation – Genesis II". Veien til oppfølgeren ble tung med både medlemsutskiftinger og jakt på nytt plateselskap.

"The Tower" er en 4 spors single laget i et begrenset opplag. Cden presenterer bandets fortid med to nye versjoner av tidligere låter. "Success" fra 2000 og "Not From This World" fra 2006 er begge blitt ikledd ny drakt. To nye låter skal sammen med måten de gamle presenteres gi fansen et hint om hvilken retning bandet har planer om å ta i nærmeste fremtid. Det ser ut til at bandet vil satse på en mørkere musikalsk retning. Musikken er dystrere og noe tyngre enn tidligere. Det som dessverre slår meg er til tross for dette stilskiftet, så er ikke bandet blitt noe jevnere. Tomorrow's Eve har hele tiden slitt med svært ujevne låter på platene sine. De nye låtene på denne ep'en er et godt eksempel på nettopp dette fenomenet. Bandet imponerer stort med tittelkuttet "The Tower" som er fullt av driv og taktskifter samtidig som at selve låta er velskrevet. Det neste sporet "Remember" er derimot en kjedelig ballade med banal tekst og svak låtstruktur. Selvsagt ror de dyktige musikerne låta i land med stil, men noe mangler helt klart. Når alt dette er sagt, så ville et album bestående av låter med "The Tower" kaliber helt klart fått toppkarakter, så for fansen er det bare å sikre seg et eksemplar av denne begrensede utgivelsen.