ENTOMBED – Serpent Saints: The Ten Amendments

ENTOMBED – Serpent Saints: The Ten Amendments

Så er den endelig her.
Denne skiva skulle etter planen slippes 060606, men litt endringer innad i bandet og nytt plateselskap gjorde at ting gikk tregere enn planlagt og vi har måttet finne oss i å spille EPen When In Sodom litt oftere enn planlagt mens vi ventet utålmodig.
Når det hele starter opp blir det raskt klart at Entombed fortsatt kjører sin patenterte death'n'roll og selv om de varierer bra innad i albumene sine har hvert album sitt eget preg. Åpningssporet Serpent Saints minner mye om Motörhead og spesielt Iron Fist og er en fin måte å vise at dette er et band som ikke kan knekkes uansett hvor mye motgang de møter! Riffene denne gangen er mye tyngre enn det de har laget de siste årene, en låt som Masters Of Death bringer tankene helt tilbake til Clandestine og Left Hand Path og flere andre låter har partier som hadde passet inn på den tiden. Ministry er et godt eksempel på dette.  Det er med andre ord mye mer death metal på denne utgivelsen enn på f.eks Inferno og Uprising, men vi får da seige, groovy hyllester til Lucifer også. In The Blood og When In Sodom representerer Entombeds seige side og utfyller de kjappe brutale låtene fint. Avslutningen i form av Love Song For Satan er en outro som hadde passet inn som stemningsmusikk i en mørk skrekkfilm like før klimakset kommer og slaktingen tar helt av! Dette albumet er som en reise i tiden der låtene hopper innom alle periodene i Entombeds historie og de som kjenner bandet godt vil merke at alle låtene kunne ha vært utgitt på andre album. Det høres rett og slett ut som et samlealbum, bare med nye låter. Nye låter med gammelt preg er ikke akkurat hva jeg hadde forventet, men det hele virker ganske så sprekt og spennende etter et par runder og etter to uker med albumet i hus er jeg nå helt hekta! All hail Satan; All hail Entombed!
Du slipper ikke unna gamle klisjèer eller utslitt gitarlyd, men Entombed er frontmenn når det gjelder humor og underholdning innad i en ellers så sint gruppering.
De lyriske evnene til Entombed er heller ikke å forakte, rocka metal med humoristiske tekster om hvor fantastisk Satan er og hvor mye de elsker han er en kombinasjon som knapt kan slå feil…
"We are Satan's people, I love it like you love Jesus. It does the same thing to my soul. Hey… Ho" hyler L-G med en stemme som bare blir bedre og bedre for hvert år. Du må nok trekke på smilebåndet et par ganger hvis du følger med på tekstene her ja, men la deg ikke lure; gutta i Entombed er dedikerte og gir seg nok ikke med ni fullengdere for å hylle sin Gud og mester.
Som innføring i Entombed er denne perfekt for nye fans, men selv hadde jeg håpet på en mer markant utvikling enn et de viser her. Det aller meste er meget bra laget og det hele henger godt sammen men jeg føler ikke at bandet tilfører musikken noe nytt som gjør at jeg allerede nå holder pusten i påvente av hva de skal finne på neste gang.