BLACK MAJESTY – Tomorrowland

BLACK MAJESTY – Tomorrowland

Black Majesty er et nytt bekjentskap fra Australia som fra før har to skiver på samvittigheten. Bandet spiller power metal som med litt godvilje låter som en mellomting mellom tidlig Labyrinth, Gamma Ray og Freedom Call.

Tomorrowland sparkes i gang med ”Forever Damned” som er en klassisk power metal låt med forholdsvis høyt tempo og et fengende refreng. Låten er overhodet ikke spennende og låter akkurat slik du forventer at en power metal låt skal låte, bare dårligere. Jeg sliter spesielt med å bli venn med vokalen til John Cavaliere, han synger til tider direkte surt og har en veldig middelmådig og anstrengende stemme. De fem neste låtene glir forbi uten at noe imponerer eller fester seg i hjernebarken. Musikalsk låter det til tider greit nok, men jeg klarer ikke helt å falle for vokallinjene og det faktum at musikken er så til de grader etter boken. Imidlertid heves kvaliteten markant med ”Faces of War” som kommer som spor syv og viser en noe mer progressiv side av bandet i tillegg til at låten er veldig fengende og direkte vanedannende. Også de to neste sporene ”Wings to Fly” og ”Another Dawn” holder bra standard, men med siste spor ”Scars” er det tilbake til middelmådigheten igjen.

Black Majesty glimter til her og der, men som helhet er Tomorrowland et svakt og svært lite engasjerende power metal album.