EVIDENCE ONE – The Sky Is The Limit

EVIDENCE ONE – The Sky Is The Limit

Evidence One er et helt nytt bekjentskap for min del. Bandet er fra Tyskland og spiller forholdsvis streit metal som ligger akkurat i overgangen, mellom hard rock og metal.

Dette er med andre ord forholdsvis mykt og lett å komme inn i, men bandet opererer med en gitarlyd og en del riffing som er mer heavy metal enn hard rock. På gitarsiden minner Tyskerne ikke rent lite om Accept, men selv om vokalist Carsten ”Lizard” Schulz har en forholdsvis hes stemme så er han ingen Udo, men han har likevel en fet vokal som bidrar til å styrke kvaliteten på albumet. Nå har jeg aldri lagt skjul på at hard rock ikke er min greie, men jeg har faktisk sansen for dette albumet. Musikken er alt annet enn original eller utfordrende, men det bandet mangler på disse områdene tar de igjen på meget fengende melodier, gode riff og aldeles glimrende soloer. Albumet er jevnt over bra, men det dukker stadig opp riff og melodilinjer jeg føler jeg har hørt før i tillegg til at jeg savner litt variasjon og kreative krumspring, men albumet fenger som sagt.

Evidence One er alt annet enn nyskapende, men gjør sin greie på en bra måte og da kan jeg ikke gjøre annet enn å gi bandet en firer.