MOTÖRHEAD – Better Motörhead than Dead – Live at Hammersmith

MOTÖRHEAD – Better Motörhead than Dead – Live at Hammersmith

Jeg sitter her i sommervarmen, det føles som jeg smelter i varmen, men det er nok bare svette. Jeg sitter her og koser meg med ”Better Motörhead than Dead – Live at Hammersmith”, den nye liveskiva til Motörhead og en iskald cola. Det føles riktig, men samtidig er det noe som mangler. Musikken er bra og colaen er kald. Funker bra dette, men jeg vet hva som mangler. Motörhead, cola og JACK. Hadde man hatt litt Jack Daniels i colaen hadde livet vært upåklagelig. Men det er vanlig ukedag, det er torsdag og da sier fornuften at Mr. Daniels må stå i skapet. Derfor blir det kun feiring med ren Coca Cola, i dag. I morgen er det fredag. Da blir det andre boller; rock’n fuckin roll, som Lemmy sier det.

“We are Motörhead and we play rock’n roll”. Det er åpningslinja til Lemmy før dette jubileumsshowet setter i gang i Englands storstue Hammersmith Apollo i London.

Motörhead har passert 30 år og slikt skal feires; Motörhead feires med en dobbel live digipack som inneholder jubileumskonserten i Hammersmith Apollo 16. juni 2005 og her får man levert hele 23 gromlåter fra Lemmy, Phil og Mickey. Bare avslutningen med Killed by Death, Iron Fist, Whorehouse Blues, Bomber, Ace of Spades og Overkill er nok til at denne godbiten av ei liveskiva skal ha karakteren 6.

Lemmy er i storform under hele denne konserten og serverer vittigheter på løpende bånd mens han introduserer låtene.

Og låtene kan betegnes som en best of, selv om det er en del låter fra Inferno her som normalt ikke blir med i en slik sammenheng. Hvem bryr seg, det er Motörhead og Motörhead er konge uansett. Lemmy er konge.

I denne perioden overrasket Motörhead mange ved å ta med I Got Mine og Dancing on Your Grave fra Another Perfect Day, skiva mange Motörhead fans hater, i følge Lemmy selv. Men de funker glimrende live og kanskje den skiva ikke er så ille allikevel.

Det er ingen som med hjertet i hånden som kan si at denne skiva er essensiell i en hver platesamling, for det er den ikke. Dette er egentlig bare nok en liveskive fra Motörhead. Men saken er bare så enkel at denne skiva kommer til å selge i bøtter og spann som alle Motörhead skiver, og du vet selv at du ønsker deg denne til jul allerede.

Det går mot slutten av skiva; Killed by Death, brøler Lemmy og jeg svikter. Eller gjør jeg det? En liten Jack og Cola tåler alle. Skål.