BEFORE THE DAWN – Deadlight

BEFORE THE DAWN – Deadlight

I presseskrivet som fulgte med finske Before the dawn promoen ,står det skrevet at dette er et band for fans av band som Amorphis, Katatonia ,Dark Tranquillity, Sentenced og Paradise Lost . Hvis man legger til Evergrey, Arch Enemy og In Flames stemmer dette bra. For å si det enkelt er dette melodiøs death metal. Det er ikke akkurat få av denne type band som gir ut skiver nå til dags. Så hvorfor skal man kjøpe nye skiva til Before the Dawn "Deadlight"!?

 Ved de første 3 gjennomhøringene var det ikke mye som tiltalte, men skiva vokste litt ettersom man å høre mer på den. Man hører nyansene lettere dess fler ganger man hører på. Musikken er langt i fra original, dette har man hørt tusen ganger før. Det er rett og slett som om Tuomas Saukkonen (Bandets hovedkomponist) har hørt på nevnte band og lagt blåkopier av låtene.  Det som redder albumet fra å få bunnkarakter et at bandet greier å variere såpass mye innen for de rammene de har. Med andre ord det er ganske mye variasjon i de forskjellige låtene. Som eksempel er "Eternal og "Deadsong" som å høre på Evergrey. Sangen "Faithless" kunne vært Sentenceds og "Guardian høres ut som Arch enemy uten solo. Resten av låtene høres ut som en kombinasjon av nyere og eldre In flames blandet med litt Amorphis.

 Det positive med Dealight er at musikken er meget bra fremført og produksjonen er veldig bra. For å oppsummere: Hvis du har veldig sansen for melodiøs death metal uten at du bryr deg om nyskapenhet, men ønsker å høre på noe som er veldig standard er det bare å løpe og kjøpe. Dersom du liker metalen din noe mer original og spennende å høre på er det bare å holde seg unna.