ALLEN – LANDE – The Revenge

ALLEN – LANDE – The Revenge

Det første kapitlet av Jørn Lande og Russel Allens samarbeid, The Battle var sluppet i september 2005 med en samstemmig suksess fra kritikere og fans. Mange websteder og magasiner kalte det «Årets plate» og dens suksess gjorde den til en av de mest populære utgivelsene noensinne i Melodisk Heavy Metal, takke været vakkert piano og keyboard spill, tunge gitar riff, virtuose gitarsoloer, melodiøse refreng som man erindrer og vokal talentet av to av de absolutt beste Heavy Metal vokalistene i dag.

Russel Allen er sangeren av det amerikanske Progressive Metal-bandet Symphony X som har utgitt seks studioplater og én live plate inntil nå. Mer enn én gang har Symphony X mottatt beskrivelser som «Det beste Progressive Power Metal-bandet verden over.» eller «Årets beste Progressive Metal-plate».

Høyt på rangstigen kommer også Jørn Lande (eks-Masterplan) som har vokal egenskaper som er verdensklasse, distinktiv, rik og spenner over et stort register. Mannen har utmerket seg i band som Millenium, Ark, The Snakes og mange andre. Han er også vel kjent solo artist med seks studio plater utgitt siden debuten Starfire i 1999.

En gang til har den dynamiske duoen Russel og Lande blandet sine kreative idéer i uforglemmelige sanger sammen med gitar sensasjonen Magnus Karlssons briljante gitarspill. Mannen behersker flere teknikker på platen og utøver sine vare akkord progresjoner i akustiske toner og med utsøkt riffraff. Det andre kapitlet treffende titulert The Revenge er klart til å ryste din verden, med en omslagskunst spesielt designet for dette prosjektet av Rodney Matthews, også kjent for sine utenomjordiske fantasier på plate for Diamond Head, Magnum, Asia og flere.

Tyngre og med en tettere produksjon, takket være bryet av Denis Ward (Pink Cream 69, Angra, Place Vendome) ved miksingen, denne platen vil sette hjertene i brann av de mange fans som elsker det første kapitlet og enhver som erklærer seg selv en Hard Rock eller Metal fan!