VARIOUS ARTIST – Metalmania 2006

VARIOUS ARTIST – Metalmania 2006

Metalmania er for de av dere som ikke vet det en festival i Polen som i fjor hadde sitt tjueårsjubileum. I år, som i fjor, kommer det en DVD samt en DVD + CD fra arrangementet og jeg var så heldig at jeg fikk denne siste utgaven. DVD`en inneholder en del snacks, alt fra hovedscenen mens skiva inneholder musikk fra «Side Stage», altså ikke fullt så kjente band. Jeg gjør det enkelt og kommer her med setlista for DVD`n:

 

Vesania – Marduke`s Mazemerising

Hieronymus Bosch – The Apogee

Hieronymus Bosch – Blind Window Stare

Hunter – Plytki Dolek

1349 – Nathicana

1349 – Chasing Dragons

1349 – Satanic Propaganda

Acid Drinkers – Life Hurts More Than Death

Acid Drinkers – Human Bazooka

Acid Drinkers – I Fuck The Violence

Nevermore – Final Product

Nevermore – The Heart Collector

Nevermore – Enemies Of Reality

Moonspell – Wolfshade

Moonspell – Opium

Moonspell – Awake!

Anathema – Balance

Anathema – Closure

Anathema – A Natural Disaster

Therion – Seven Secrets Of The Sphinx

Therion – Asgard

Therion – Siren Of The Woods

 

For min del ble Anathema, som på denne konserten stilte med strykere vinnere for min del. Strykerne høres ikke så godt, men der de høres passer det veldig godt inn i bandets utrolig behagelige lydbilde.
Ellers overrasket totalt ukjente russiske Hieronymus Bosch med sin tekniske deathmetal. De låt tight og de skal så absolutt sjekkes ut.

Vesania høres helt ok ut. Therion, Nevermore og Moonspell låt tøft. 1349 er og blir 1349 på godt og vondt. Hunter og Acid Drinkers håper jeg jeg aldri hørerer noe av igjen! 

Lyden på DVD`en var overraskende bra, faktisk ble jeg veldig imponert. Kamerafolket har også gjort en god jobb med å dekke det som skjer på scenen så ei heller der kan man klage.

Som bonusmateriale får man en bio på alle band, både de på DVD`en og de på skiva. De band som er på DVD`en blir også beæret med et intervju av polakker som stotrer fram noen spørsmål. Spesielt 1349 sitt intervju er underholdende! Ellers er det helt ok. Så har du greit foto galleri, en oversikt over alle MetalMania som har vært samt weblinks og desktop bilder. Ikke noe å ringe hjem om, men helt greit.

Jeg velger å gi en god karakter fordi dette er et profesjonelt produkt der lyd og bilde er ypperlig samt at line-up er grei. Som sagt, Anathema går klart av med seieren, men det visste jeg da på forskudd 🙂

 

Og avslutningsvis slenger jeg med låtlista på skiva:

 

Belphegor – Seyn Todt In Schwartz

Shadows Land – The Energy Of Masses

Antigma – The View

Totem – Thrash The South

Corruption – 99% Of Evil

The No-Mads – Mercyful Hate

Archeon – Prayer

Centinex – Victorious Dawn Rising

SuidAkrA – The IXth Legion

Misanthrope – The Stud Farm Of Amazones

Beseech – Innerlane

The Old Dead Tree – Out Of Breath