GALAR – Skogskvad

GALAR – Skogskvad

Galar har jeg vært innom tidligere, i fjor for å være litt mer spesifikk. Den gang var det snakk om en demo og den skaffet faktisk bandet en kontrakt med et tysk selskap med det latterlige navnet Heavy Horses Records. Galar består i dag av Slagmark på grimvokal, bass og gitar, Smaug skriver tekster, Fjornot tar seg av renvokal, piano/synth og Fagott mens Tordenskrall spiller trommer.

Alle de tre låtene bandet representerte på fjorårets demo har funnet plass på skiva og i tillegg fem låter til.

Vel, jeg syntes Galar kom med en spennende demo og jeg må si jeg liker fortsettelsen. Skogskvad er et album jeg har hørt mye på siden det kom meg i hende og jeg er ikke lei ennå for å si det slik. Musikken er vel enkelt og greit svartmetall ispedd noe folktoner, altså får man en melodiøs versjon av svartmetallen.

Jeg må med en gang si at bandets bruk av blåseinstrumentet Fagott er intet mindre enn en genistrek og hvorfor de ikke bruker mer av det står for meg som en gåte. Det låter så kult og tilfører bandet egenart så gjerne mer av det ved neste korsvei gutter.

Med nå må du ikke tro at Galar finner opp kruttet her. De er langt fra originale og en del av det jeg hører her føler jeg at jeg har hørt før, men som helhet har de kommet opp med et ganske godt produkt.

De innlemmer både black- og renvokal hvor begge låter veldig bra. For å ta den sorte først så hører man hva vokalisten brøler og de skal få pluss for det, meget bra! Den rene bruker de både som flerstemt, alene eller sammen med den sorte og det bidrar til variasjon samt at det høres både bra og tøft ut.

De kjører ofte på med fullt tempo og da kan jeg miste litt interessen, men den kommer fort tilbake, men i de kjappeste partiene låter det litt vel standard.

Da igjen har jeg skikkelig sans for den vakre instrumentalen Skumring som består av Fagott og Piano. Skikkelig stemningsfull og vakker sak.

Ellers består flere av låtene både av gode og interessante riff og temaer og man hører at bandet har jobbet mye med låtene sine. Nå vet ikke jeg hvilken dato disse låtene er av, men jeg håper de ikke drøye for lenge til neste slipp, blir spennende å se hvor neste steg tar de…

Nå synes jeg Skogskvad alt i alt er et godt produkt som inneholder god og spennende musikk. Galar er som jeg nevnte sist et spennende band jeg kommer til å holde øye med i fremtiden!!!

Nevnte jeg forresen at coveret om Mr. Robert Høyem står bak er intet mindre en meget pent? Han har gjort mye bra nnen coverart og coveret til Galar er intet unntak…