PENDRAGON – Past and Presence

PENDRAGON – Past and Presence

Det er vel få fans av neoprogressiv rock som vil være uenig i at britiske Pendragon er blant de absolutt beste banda i sjangeren. I forbindelse med debutalbumet "The Jewel" sitt 21 års jubileum besluttet bandet å feire med en helaften sammen med et fullsatt Teatr Slaski im. Stanislawa Wyspianskiego i Polen. Det hele ble filmet og gis nå ut på dvd til glede for alle oss som ikke kunne være der den spesielle kvelden. Forestillingen tok i hovedsak for seg bandets tidlige materiale med særlig fokus på debuten naturlig nok. Som en herlig bonus har gutta fått med seg et flertall av musikerne som var involvert i bandet i de tidlige turbulente årene med stadige medlemsutskiftninger og usikkerhet.

For en herlig dvd dette har blitt. Når et av verdens beste band fremfører sine mest briljante juveler og samtidig viser en dagsform som jeg sterkt betviler at kunne vært noe bedre, ja da må det jo bli fantastisk. 15 mesterlige komposisjoner blir servert i denne nesten to timer lange konserten.

Bonusmaterialet er også virkelig verdt å nevne. Her er det bak scenen opptak i bootleg kvalitet og intervju med Nick Barret og John Barnfield. I tillegg er et 24 minutter langt opptak fra en konsert fra Riffs Bar med Nigel Harris på trommer inkludert, noe som er virkelig verdt å få med seg. Jeg vil nok anbefale bandets trofaste tilhengere å sikre seg det begrensede opplags varianten med bonus dobbel cd av konserten.