DEICIDE – Once upon the cross

DEICIDE – Once upon the cross

"Once upon the cross" er tredje albumet i rekken av Deicides utgivelser. Hvor tidligere plater Deicide og Legion har veldig mye bra musikk klarte de ikke å nå helt opp til Once upon the cross sin infernalske og perfekte sound.

 Det hele starter med en intro hvor en kan høre tordenvær så etterfulgt av en stemme som roper "God why have you forsaken me", som setter stemningen, for første sang. Dette er starten på ni brutale "hymner".

Hvis en skal gå mer i dybden av låtstrukturen så kan en si at basisen i musikken er av god, gammel, amerikansk death metal, med gode melodier og ditto brutale riff. Dette er låter hvor fokuset ikke nødvendigvis ligger på det at låten skal være verdens raskeste eller av det mest tekniske slaget. Her handler det om å få fram budskapet på et fengende vis med drivende gitarriff, soloer, brutale blast beats og med bruk av Glen Bentons stemme.

Med låter som de drivende "Behind The light thou Shall Rise", "They Are The Children of the Under World" og "Confessional Rape" – for å nevne noen – er det umulig å ikke la seg rive med.

Tema er, som alltid med Deicide, hvor mye de hater Gud og alt som hører "han" til. Med titler som "Kill the christian" og "When Satan Rules his world" er det lite tvil om hva det handler om. Og med Glen Bentons dype vokale prestasjoner er det vanskelig å ikke bli overbevist om at det han sier er sant.  

Med dette albumet er det ikke noe grunn til å tvile på hvorfor Deicide er blant Death metal eliten. 

Men ord blir fattige, dette mesterverket må bare oppleves.

Coveret på "Once upon the Cross" er verdt prisen i seg selv.