VOLUSPAA – En Tid Tilbake

VOLUSPAA – En Tid Tilbake

  • Rating: Demo / 6

Voluspaa er et prosjekt til Freddy Skogstad, mannen bak Flesh For Beast Records. Dette er et prosjekt han har holdt på med en tid og jeg mener å ha hørt noe tidligere som ikke imponerte meg nevneverdig. Innpakningen på En Tid Tilbake sier jeg ingen ting på, meget vakker coverart, også det lagd av Freddy selv.

Musikken til Voluspaa kan vel enkelt og greit kalles norsk svartmetall med link til gammel Ulver.

Voluspaa bruker mye akustisk gitar i arbeidet sitt og det synes jeg Freddy skal fortsette med!

En Tid Tilbake åpner med en intro med samme navn og inneholder stemningsfull synthspill samt at navnet Odin ropes ett par ganger. Deretter kommer låten  Av Sin Klokskap som åpnes med akustisk gitarspill, pent sådan. Så blir det fuzz på sakene, litt piano toppet med renvokal. Det er her Ulver-linken kommer. Ikke at det er så likt, men sammenligningsgrunnlaget er der. Tempo varierer og etter hvert kommer da også skrikevokalen inn. Låten er godt variert, godt bygd opp og inneholder både fine saker samt saker foten kan svinge litt til.

Også resten av demoen er godt variert, med både down-tempo partier, kjappe partier, akustiske gitarer, råe og pene partier. I det hele tatt, det er mye variasjon og jeg tror nok også dette kan tiltale mange sjeler.

Ett minus er trommemaskinen, den kunne jeg vært foruten. Ellers trives jeg best sammen med Voluspaa når tempo ikke er så alt for høyt, da er det faktisk ren fornøyelse.

Dette er norsk musikk, ingen tvil der! Nasjonalromantisk til tusen, ærlig fremført og åpenhjertig delt med lytterne. Dette er bare en smakebit med seks låter og om ikke så alt for lenge kommer det kanskje en skive fra Voluspaa? Uansett, dette ble en positiv overraskelse og jeg må si at jeg venter spent på mer musikk fra Freddy i form av Voluspaa!