MEHE – Gneiss II

MEHE – Gneiss II

  • Rating: Demo / 6

2003 er fødselsåret til Mehe, et norsk band med tilholdssted i Oslo. Vi snakker om en trio bestående av Bjørnar Hegge på gitar, Mats Mathiassen på trommer og Erik Engblad på gitar og vokal. Dette er deres tredje demo og på den får du servert noe som hardrock-core-punk-thrash-støy-metall. Ja, noe i den duren blir det vel.

De låter nesten litt kaotisk til tider, men dette låter langt i fra dumt. Bassen er skrudd ganske høyt og akkurat det gir de et litt anderledes lydbilde, noe jeg liker.

Det låter forskrudd, men samtidig så leverer de varene i det de gjør så det holder. Det er rått, tøft og kompromissløst. En del vil nok oppleve det litt for støyete, men selv synes jeg de har kombinert støyet sammen med musikken på en ypperlig måte. Samtidig er de tre låtene på demoen smekket med kule riff også liker jeg spesielt godt lyden på skarptromma i låten (Garman &) Worse Verse.

Dette er den type musikk jeg kan lytte lenge til for så å slå det av og bli totalt rastløs. Hele tiden når jeg hører på Mehe jobber kroppen, føtter tramper, lufttrommer spilles og i det hele tatt, jeg er veldig med. Engasjerende musikk kalles det vel…

Selv om jeg har hørt gjennom demoen en god del ganger nå vet jeg fortsatt ikke hvilket parti som kommer etter hvilket, i så måte har denne demoen faktisk god levetid, den blir nemlig ikke kjedelig. Jeg koser meg hver gang!

Er du fan av enerigisk musikk med en dose indierock over seg er kanskje Mehe også noe for deg? Personlig liker jeg denne demoen godt og ser fram mot sjutommeren som skal komme en gang i løpet av sommeren om alt går som det skal…

 

www.meheband.com