ABANDONED – Thrash You!

ABANDONED – Thrash You!

Thrash You! er oppfølgeren til tyskernes debut, Thrash Notes, som kom i 2006. Bandet har bygget seg opp via livespilling, og har allerede spilt på bl.a. Wacken Open Air og Thrash 'em All. Sylskarpt er det første jeg tenker om denne skiva. Lyden er så klar at det overgår mye av det jeg har hørt tidligere. Abandoned spiller kjapp groovy thrash, og sier om seg selv at de like gjerne kunne kommet fra Bay-Area -på den tiden amerikanerne blomstret for fullt. Jeg er ikke helt enig.

De fleste låtene er lagt så tett at man lett går glipp av at de faktisk skifter, noe som kan bli lett frustrerende, da skiva virker som en lang smørje -og man vet ikke helt hva som kommer når. Skiva er preget av høy tempo og fengende riff. Altså noe de fleste med en fot innenfor thrashsjangeren burde sjekke ut. Undertegnede har selv tatt seg flere ganger i å digge med, noe som kan være litt skummelt, for jeg føler dette er noe man kan gå lei av etter ikke altfor mange gjennomhøringer. Det skal også nevnes at det er tendenser til Hammerfallvibber, noe de helst skulle latt seg foruten. Men stort sett er ikke dette et problem, låter som Sands of Time kan lett gjøre opp for det.

Hvis det er en måte å beskrive klassisk thrash på, er det det jeg vil trekke fram -men legg på litt mer soloer, for de er det en del av på denne skiva. Litt glatt til tider, men til gjengjeld temmelig frekk til andre tider. Det trekker dog nedover at vokalisten innimellom høres ganske uengasjert ut. Avslutningen på skiva skulle de også klart seg uten. En akustisk låt backet opp av sologitar, noe som bringer meg tilbake til Put Your Lights On, fra Santana's Supernatural -som for øvrig er en sterk låt, men ikke noe som ville vært en verdig avslutning på ei thrashskive. ER man vegetarianer, spiser man ikke kjøtt.