TRELLDOM – Til Minne…

TRELLDOM – Til Minne…

  • Rating: 5 / 6

Trelldom er endelig tilbake med ny skive, ni år etter at den geniale Til Et Annet…! Jeg snakket med Gaahl på Hole In The Sky for noen år siden og allerede da var det meste på skiva klart og ferdig innspilt. Hvorfor det har drøyd kommer jeg innpå i mitt intervju med mannen som kommer om ikke lenge. Her derimot skal jeg ta for meg Til Minne…, Trelldoms tredje slipp.

Til og begynne med syntes jeg ikke denne var så bra som jeg så for meg at den kunne vært, men denne gang, som så mange andre, skulle det vise seg at å gi skiva tid var tingen. Til Minne… har med tiden vokst seg stor og nå nytes jeg denne på lik linje med Til Evighet… (96) og Til Et Annet…

Mange skulle kanskje ønske at vokalen var mer som på Til Et Annet…, men de blir nok skuffet. Men, gi denne skiva tid og du vil sette like stor pris på vokalen her som på nevnte slipp. Du hører at det er Gaahl, du kjenner igjen det som du liker med Trelldom, i det hele tatt, liker du de forrige skivene til Trelldom liker du denne ogaå.

Den har intensiteten, brutaliteten, melodiene, variasjonen og alt det du forbinder med Trelldom egentlig. Jeg, som synes Gaahl er en av de beste vokalistene innenfor sin genre setter veldig pris på det Gaahl er med på. Mannen har en unik vokal som han varierer godt og det er alltid spennende å høre hvordan han bruker den her og der. På Til Et Annet… var det mye snacks og også denne gangen gjør han utrolig mye kult. Det er ofte enkelt, men veldig effektfullt. Sånn som et stykke ut i låten Fra Mitt Gamle… kommer det et lite parti der det er veldig trykk på vokalen og jeg får frysninger hver gang! Samme kan sies om måten har snakker på Steg, en annen genial låt. Det låter så spesielt, så Trelldomsk. Og at de har tatt med felespill i denne låten gjør meg heller ikke noe. Det kunne ikke hørtes mere norsk ut dette!

Ellers må det sies at både Sir (bass) og Valgard (GITAR) også har gjort en god jobb på denne skiva der de sammen med Gaahl har kommet opp med åtte gode spor. Det er en mann ved navn Are som har gjort trommene her og også hann har gjort en god jobb med å ikke spille så standard, men krydre med småtteri. Ikke noe fancy, men enkelt og effektfullt også det!

Ellers er skiva spekket med kald og manende svartmetall av beste sort. Jeg synes Trelldom er noe av det bedre som er innen norsk blackmetal og alle bandets bidrag tas frem titt og ofte hos meg, skiver som demo. Konklusjonen min blir den at Til Minne… er et sterkt album og liker du det Trelldom har gjort før liker du også denne!!!