ANDROMEDA – Playing off the Board

ANDROMEDA – Playing off the Board

Selv om jeg har helt gått glipp av fjorårets skive i fra Andromeda, er dette et band jeg har stor sans for. Så jeg var litt spent på denne DVD’n når den dukket opp. Men det tok dessverre ikke mange sekundene før jeg ble veldig så skuffet.

For å ta det første først; scenen er ikke akkurat mye å skryte av, selve scenen er liten(dog ikke så liten at bandet blir noe "hemmet" av det). Og alt av publikum har sitte plasser, dette er for min del den største svakheten med hele konserten, og det ser forøvrig ikke ut som det kan være særlig mange der ute heller. David Fremberg (vokal) prøver opptil flere ganger å dra med publikum, men det er sjeldent noe fantastisk respons i fra publikum, litt daff takt klapping her og der, men det er omtrent det eneste. Og dette har sin naturlig forklaring, for dette er faktisk ikke en konsert med Andromeda, de er faktisk bare oppvarmings bandet til en konsert med Neo og Pendragon. Men gjengen på scenen gjør et godt stykke arbeide uansett, selv om det til tider kan virke litt tamt. Prog band er jo ikke akkurat kjent for å være de som shower mest på scenen, men god klipping i fra DVD skaperne gjør at det hele ser mye bedre ut. Og selv om de ikke er hovedbandet denne kvelden dette ble filmet så er live delen faktisk på nesten en og en halv time. Når jeg først er inne på noe positivt, så skal det sies at både bilde og lyd er av ypperlig kvalitet. Både Dolby Digital Stereo og Dolby Digital 5.1 Surround er tilgjengelig. Og selv om musikk fortsatt (for det aller meste) høres best ut i stereo er 5.1 lyden godt mikset, og den fyller stua på en bra måte, slik at man blir plassert et sted midt blant publikum. Dog dette er noe man (jeg i hvert fall) nesten må forventer å få i fra en musikk DVD i 2007.

Lys-mannen gjør også en god jobb, lysene følger både bandet og stemningen i musikken på en veldig bra måte.

Som en ren konsert DVD så er dette bare så vidt over godkjent, hovedsaklig pga at når man setter seg for å se en live DVD så er man ut etter å se et band skape noe spesielt på scenen. Det er langt i fra noe spesielt med det showet her. Godt gjennomført musikalsk, men overhode ikke noe utover hva man forventer (heller litt i den motsatte retningen) i fra en live DVD.

De spiller forøvrig fire låter i fra hvert album, 12 i alt. Der noen av høydepunktene er «Mirages», «Reaching Deep Within» og «Encyclopedia».

Hele DVD’n i seg selv tikker inn på rundt 205 minutter, og siden live delen var på en og en halv time, vil det si var har omtrent to timer med ekstramateriale her. Og her får du servert litt av hvert, alt i fra (nokså)gode "in debth" intervjuer (i den formen vi er vant til i fra Metal Mind, en kar med utrolig dårlig engelsk stiller en del gode og en del tåpelige spørsmål) til "rehearsal video". Man kan ikke klage på så mye av ekstramaterialet, det meste her vill være interessant for en fan av Andromeda. Og de aller fleste av "on tour" klippene er noe underholdende, og utrolig mye tull.

Og man finner også selvfølgelig de obligatoriske delene som; bilde galleri, biografi, diskografi og noe weblinks, samt bakgrunnbilder som kan pryde din desktop.

Alt i alt er ikke dette noe helt fantastisk DVD, men absolutt noe som er verdt å plukke med seg, både om man vil finne ut mer om Andromeda og selvfølgelig hvis man er stor fan allerede. DVD’n kommer også som en limitert utgave der du får med live showet på en CD ved siden av.