SCHTÖGGMINATOR – Schtöggminator

SCHTÖGGMINATOR – Schtöggminator

Det er en viss sannhet i at det er lettere å gi god karakter til band du har kjennskap til fra før og liker, samtidig som det er lettere å slakte et band du aldri har hørt om som kommer fra Langtvekkistan. Hvorfor nevner jeg dette nå? Jo: Schtöggminator kommer fra Trondheim og består av medlemmer fra Funny Farm, Brutal Kuk, Motown Torpedoes m.f. Jeg bor i Trondheim, har sett Motown Torpedoes live noen ganger, liker Brutal Kuk og var storfan av Funny Farm når de var aktive på midten av ’90-tallet. Dette burde derfor resultere i en mild omtale og god karakter ganske automatisk, men la oss heller ta for oss bandets musikk.
I følge presseskrivet faller disse gutta mellom flere stoler og har sin basis i hard rock, i følge mine ører er dette hardcore ispedd pønk og myyyye Motörhead kan høres de knappe tredve minuttene skiva varer. De reklamerer også med spacerock, men jeg registrerer bare noen spede sampler og en instrumental som kan rettferdiggjøre den betegnelsen. Låtene klikker inn under tre minutter og blir til tider ensformige men her skal bandet få et pluss i margen for valg av rekkefølge på låtene. De bryter opp ensformigheten ved å spre de låtene som fungerer klart best. Skivens høydepunkt kommer låt sju; Co-Pilot. Denne låta er så gjennomført Funny Farm at det er en fryd for mine ører. Andre låter som bør nevnes er ”Ace of Spades II” King of Moles. Det er disse to som sitter igjen best fra å ha opplevd bandet live, og det er disse to som sitter best på platen også. Bandet prøver absolutt ikke å være lett tilgjengelig og det er full trøkk, bra tyngde og aggresjon hele veien men jeg krever litt mer spenning av min musikk, og dette blir for likt hardcorebølgen som traff meg så godt for femten år siden. Jeg har fortsatt de beste skivene fra den gang og denne når ikke helt opp.
Nest siste ordet får likevel gitarist Vegard Mølnvik siden jeg klipper hans beskrivelse av musikken fra et intervju med Byavisa Trondheim: ”Ei bøtte behagelig terror midt i trynet”

God beskrivelse på energisk og drivende hardcore skapt for et energisk og ungt publikum.