SOMNIAE STATUS – Echoes

SOMNIAE STATUS – Echoes

Med en gang et band blir lablet "classical hard 'n' heavy metal" rynker jeg litt på nesen. For det første så er dette en sjanger er personlig er ganske lei av, og de nye bandene som dukker opp, har sjeldent noe å bidra med i det hele tatt. Så la oss gå rett på sak; har Somniae Status noe å bidra med? Svaret er egentlig nei, men jeg havner likevel på en liten "tja". For enkelte låter her er veldig sterke og får deg jo nesten engasjert i bandet. Selv om den svakeste av alle låtene har de merkelig nok plassert helt først på skiva. Gudene vet hvorfor. Låten minner om en utrolig dårlig blanding av Morning After og Phoenix Rising. «Evil Thought» som følger umiddelbart etter løfter dog inntrykket veldig mye, for her får man levert noe psykedelisk progga riffing som minner mye om Pain of Salvation, til og med vokalen tar et steg opp..  for en stund. For den gode følelsen for denne låta varer ikke alle minuttene ut en gang.

Dette Italienske bandet ga i 2003 ut sitt debutalbum, og det skal visstnok være mer progga en denne skiva her. Og det skal vel egentlig ikke så fryktelig mye til, for skiva her er ganske så monoton og ingen av låtene kommer med noe særlig overraskelser. Selv om musikerne i bandet ikke akkurat er dårlige, har de mye å gå på når det gjelder låt skriving. Men det svakeste punktet er helt klart vokalen, som til og med høres surt ut til tider.

Jeg nevnte at enkelte av låtene var meget sterke, men jeg trekker det tilbake… enkelte partier i enkelte låter er sterke. Men ingen full låt er sterk nok i seg selv. Kanskje bortsett i fra «Confurious 12», som da selvfølgelig er instrumental og den mest uptempo låta på hele skiva.