X-SPIRAL – Hunters

X-SPIRAL – Hunters

Når det gjelder å være et metall band, er denne kvintetten fra Hellas et levende helvete fra en kultur som verdsetter sine folkelige røtter. Alt begynte tilbake i 2000, i Aten, da Dimitris Marinis (piano/tangenter) og Nick Papanikolau (gitarer), kjenninger fra tidligere band, avgjorde å lage deres eget band. Petros Hatzibiros (gitar); Lazaros Dmanis (vokal) og Antonis Petridis (slagverk) kompletterte besetningen med hvilken den første demoen, Perfect Lies, var innspilt. Resultatet var ikke tilfredsstillende for dem, og de brøt opp, men bare for en tid. Noen måneder senere, Dimitris og Nick gjenkalte det, under navnet Shadow Play, med gamle ørn Petros og Michael Apostolakis (vokal) og Toils Makrantonakis (slagverk) som de nye medlemmene. Bass spiller fant de snart med Kostas Liapas og Shadow Play begynte å spille live og skape nye sanger. Innspillingen av debut platen, som det ble, Poison Eyes, fant sted i Aten og Power Studio, under veiledning og tilsyn av Georg Stratakis (Rust). Men de måtte improvisere fordi Kostas allerede hadde forlatt bandet på grunn av musikalske uoverenstemmelser like før begynnelsen av innspillingen og Toils gjorde det samme rett etter at han hadde avsluttet slagverk partiene. Alt falt ifra hverandre da Petros også stupte ut døra fra øvingsrommet for aldri mer å vende tilbake og innspillingen ble stoppet på grunn av finansielle grunner. I oktober 2003 startet de opp igjen med Nick spillende alle gitarer og bass og til slutt i september 2004 var platen ferdig. Grunnen til at bandet skiftet navn og ble gjenfødt som Xpiral har de å takke en annen demon i bransjen for, nemlig opphavsrett djevelen.

Thanos Tzanetopoules (gitar, fra Inacitve Messiah) og Fragiskos Samoilis (slagverk) entrer øvingslokalet for å spille med restene av bandet og etter en tid den utsatte kontrakten blir realitet. Burning Star Records hadde tro på Xpiral og besluttet å utgi debuten i februar 2005. Omtalene var varierte, men hovedpoenget var oppnådd: Xpiral gjorde en entré til metall scenen med deres Power/Heavy Metal-musikk. Makis Petrisis (bass, fra Whellrunner) entrer bandet og styrker selvsagt bandets besetning. 3 nye musikere som bringer med deres influenser og forandringen var uunngåelig. Bandet begynte umiddelbart å skrive nye sanger og resultatet var klart bare ett og et halvt år senere. Imidlertid, Thanos sier farvel til bandet på grunn av mange forpliktelser med sitt andre band, Inactive Messiah.

15 nye sanger var klare og Xpiral måtte velge 11 for deres nye plate, Hunters. Valget var gjort og innspillingen startet ved Esoteron Studio i Hellas medio 2006. I august Nick, Dimitris og Fragiskos reiste til Tyskland og Bazement Studios for å arbeide med den anerkjente Markus Teske (Vanden Plas, Mob Rules, Red Circuit, Symphony X) for miksingen og mastringen av platen og resultatet er et rovdyrs forlystelse! Noen spesielle gjesteartister er det også på denne platen. Mina Giannopoulou har gjort noe kvinnelig vokal i «Duat (The Land Of The Dead)» og «Hear Me Calling», Fabiano Romagnoli (gitar, fra Lunarsea) spiller solo i «Dead Within», George Maroulis (gitar, fra 4bitten og Fragile Vastness) spiller solo i «.com-fusion» og Markus Teske (tangenter, fra Red Curcuit) spiller solo på «.com-fusion», også. I mars 2007, Hunters, ble utgitt over hele verden og den viser Xpiral i stor form. Musikalsk platen er annerledes enn debuten, for de som kjenner til den. Power, Heavy, skandinavisk scene, amerikansk scene, Rock, Thrash… alle av disse er influenser som man kan hør på denne CD-en. Og resultatet er 68 minutter av Heavy Metal som vil tilfredsstille metallhoder fra ulike sjangre.

Den første halvdel av platen spenner over et spekter Power/Thrash Metal med subtile progressive elementer, for eksempel bazookaen i intro-en til «Duat (The Land Of The Dead)», før de driver inn i velkjent farvann av mer eller mindre Power Metal former. De har hentet fram gode idéer, og gjennomfører med moderne arrangementer. Det er instrument ferdighetene som ikke lever opp til forventningene, og mye av bevegelsen står tangentene for, men det kan alltid bli bedre med erfaring til neste plate skal ut.

 

www.x-piral.com