GLOOMY SUNDAY – Beyond Good And Evil

GLOOMY SUNDAY – Beyond Good And Evil

Rett over grensa, hos söta bror holder Gloomy Sunday til, et band, kvartett, som sverger til old school Doom. De startet opp i 2002 og er nå altså klare med sin debut på russiske selskapet Solitude Productions. Navnet Gloomy Synday er hentet fra en ungarsk folkesang fra 30-tallet som sies å inspirere til selvmord. Nydelige saker.

Musikken er altså god gammel Doom med elementer fra stoner og sludge. Selve musikken er tung, seig og skitten og jeg har ikke noe problem med å like den. Det jeg derimot sliter med en vokal. Den er skarp, ropende og utrolig slitsom da det ikke finnes noe variasjon i den.

Men musikken derimot er det variasjon i. Det ligger i mid-tempo landet for det meste og lydbildet er egentlig ganske hardt og skittent som nevnt. Gutta trakterer denne typen musikk godt og hvor inspirasjonene kommer fra er det ingen tvil. Electric Wizard kan nevnes og mange nikker sikkert annerkjennende, joda, Gloomy Sunday har nok hentet litt inspirasjon fra nevnte band og en del andre fra samme periode, bla. EyeHateGod og Crowbar i følge plateselskapet.

Jeg liker musikken veldig godt og de låter veldig old school, både musikk og lydbilde og med en annen vokal kunne jeg nok digget dette, men vokalen blir rett og slett for slitsom og masete i mine ører.

De havner litt over halvveis. Hvis bandet skiftet ut vokalisten eller varierer litt mer i det vokale kan jeg nok stortrives sammen med de ned neste korsvei, men akkurat det får tiden vise…