ZENITH – Evilution

ZENITH – Evilution

For å begynne med starten: bandet spilte inn promosjon CD-en  Those Left Behind (1999) og etter utsettelser på grunn av bytte av bass spillere hele tre ganger lager de en promo til. Jomfru scenen står Ungdomhuset for 23dje juni 2000 og de følger opp med å knuse flere scener, og før spillingen ved Stengade 30 søker de Boas hjelp på bassen. Dette er den tredje grom gutten og dermed får de også gjøre ferdig sin andre demo, Nidir, sommeren 2001.

Zenith spiller sin første store gig ved Nakke festival i 2002, noe som sikrer dem booking også for den neste års festival. Samme år opptrer de på samle CD-en First Blood of Denmark (Aphalotha Music, 2002) med sangen «Zenitology».

Julefesten blir feiret med metal show ved Forbrændingen. Året 2003 skal vise seg å være et steg i retning av internasjonal suksess. I februar går de i Hansen studio for å produsere sin tredje promosjon CD. I april når de opp til semi finalen i den internasjonale musikk konkurranse Emergenza. Zenith utgir deres tredje promosjon CD titulert Evilution i mai og mottar fantastiske kritikker. Kort tid etter opptrer de på ennå en samle CD med sangen «Give Me ‘till Tomorrow», denne gangen er utgiveren bak det engelske bladet ‘Powerplay Magazine'.

Nakke festivalen blir en suksess. Peter overlater bass spillingen til Carlos, og på høsten i 2004 spiller de inn fire låter i løpet av fire dager for en ny CD, igjen i samarbeid med Jacob Hansen. I desember er de klare med sitt nybakte barn, deretter er miksingen på timeplanen for februar 2005 og i løpet av en 2 dagers sesjon er verket fullendt. Én låt må utelates på grunn av noe digital støy som ikke kan bli fjernet, og da fjernes hele låten kalt «What Da Ya Want»

I mai spiller Zenith på hovedscenen ved fire dagersfestivalen ‘Metal Motorship festival' som finner sted på et skip i København Kai og har store bands fra store deler av Europa.

Jeg har et ambivalent forhold til dette bandet. De er dyktige, bevare meg vel, og spennet av musikalske ferdigheter springer fra Faith No Mores Funk, The Haunteds Thrash, Ministrys Industrial Metal og som siste låt presterer de den seks minutter lange «It's Raining Blood» som en potpouri av Metallica og Slayer, og da er alt bare herlig, før den glir over til en Vampire Mix av åpningssporet «Humanimosity». Miksen er kort og godt en house metal greie som jeg kan styre min begeistring utenfor. Det går litt for fort i svingene fordi, som uttrykket viser, de begraver sin egen identitet i en kraft anstrengelse for å være internasjonal. 

www.zenithmetal.dk