VOMITORY – Terrorize Brutalize Sodomize

VOMITORY – Terrorize Brutalize Sodomize

Vomitory er en gjeng brutale svensker som har holdt det gående i noen år nå. Har levert en del godkjente skiver, selv om den forrige Primal Massacre ikke helt holdt samme standard som vi kan forvente fra et band som Vomitory. Nå er bandet imidlertid tilbake på rette sporet og leverer en knallbombe av et brutalt death metal album i Terrorize Brutalize Sodomize. Vel, med en sånn tittel må de bare levere godsakene.

Og det gjør Vomitory også. Heftig brutal death metal med masser av varierte riff, blast beats, grom growl og gode låter. Man hører litt tsjugga tsjugga her og der og en god del punkinspirasjoner andre steder, de er mye rock’n roll å høre innimellom og alt dette er bare med på å gjøre Vomitory til et av de beste i klassen. Det går raskt unna i de raskeste partiene, men hovedvekten av låtene går unna i langt roligere tempo. Det er tungt som faen når det trengs å være tungt og det er nesten litt melodiøst når det er nødvendig. Vomitory gjør ganske enkelt det som trengs for å få et knakende godt metal album på føttene.

Men til tross for at dette er et knakende godt album med mye god musikk, er det noe som mangler. Jeg tar ikke av når jeg hører på Terrorize Brutalize Sodomize, og jeg har hatt den en drøy uke nå og den har surret og gått jevnt hele tiden. Hvorfor jeg ikke tar av på denne skiva, klarer jeg ikke å forklare. Den er god, inneholder massevis med kule brutal punkinspirerte death metal partier og låter. Jeg liker den typen metal, men allikevel tar det ikke helt av. En mulig årsak er at det er absolutt ingenting nytt og nyskapende det Vomitory gjør, men jeg tviler, for så lenge de gjør det på den glimrende måten de gjør, så skulle det vært nok. Nei, det kan hende årsaken åpenbarer seg om en uke eller 10 år. Skiva er i alle fall meget bra og er du fan av god metal av den brutale varianten samtidig som du er åpen for litt punkinnslag og det mer rocka, da kan dette være skiva du leter etter.