OCTAVIA SPERATI – Grace Submerged

OCTAVIA SPERATI – Grace Submerged

Jentene og gutten i Octavia Sperati høstet en masse gode kritikker for sitt debutalbum, Winter Enclosure, I 2005. Ett par år har gått, en del konserter er blitt spilt og de er endelig klare med en oppfølger. Jeg likte veldig godt det de gjorde på Winter Enclosure og var i så måte veldig spent på hva de kom opp med denne gangen. Morfeus fra Dimension F3H og Limbonic Art gjør en gjesteopptreden, så vet du det også…

Guilty Am I åpner showet og det blir med en gang klart at de fortsatt veit å lage god musikk. Jeg vil også denne gangen trekke fram nederlandske The Gathering som sammenligningspunkt. Men bare delvis. Octavia er noe mer Doom en nederlenderne, og i mine ører også bedre. Du får en salig blanding av Doom og goth blandet med rock/metall og de gjør det på en mesterlig måte.

De har massevis av variasjon i musikken sin, vokalist Silje synger både vakrere og bedre denne gangen og i det hele tatt, det meste klaffer på denne skiva.

Det som er litt moro er at det virker som om de har hentet en del inspirasjon fra 70-talls Doomen på denne skiva, litt Pentagram er å høre i riffene. Sinnsykt tøft synes jeg, gammal Doom liker vi!

De har med ti låter, både litt røffe og rolige balladelignende saker, og jeg har vel egentlig ikke noe å utsette på noen av de. De har både groove, fengende partier, pene partier og partier man kan bange til om man skulle føle for det. Låtene er gode, godt arrangert, gode riff, gode personlige prestasjoner og også et godt helhetlig oppsett av låtene.

Jeg har vært gjennom skiva mange ganger i noen dager nå og er langt i fra lei. Hver gang jeg setter på skiva har jeg partier jeg gleder meg til og jeg oppdager også nye ting nå og da.

De gjør mye pent på skiva, feks. låten Don`t Belive A Word som er en veldig vakker og behagelig sak. Godt å lytte til. Også Dead End Poem er en meget pen sak. Men det er ikke bare pene saker, de har også kommet opp med tøffe saker. Men de viser at de klarer å lage både soft popmateriale og metall. Jeg liker begge deler jeg.

Jeg synes Grace Submerged er en fin oppfølger til Winter Enclosure jeg. Det er en ærlig og pen plate som viser at jentene og gutten utvilsomt klarer å skape gode låter som så absoluttt fortjener god omtale. Bra band. God plate. Herlig!