MORTIIS – Some Kind of Heroin

MORTIIS – Some Kind of Heroin

  • Rating: 4 / 6

Det føles som en halv evighet siden nå, men da jeg var i begynnelsen av tenårene hadde jeg dilla på 12" remix utgivelser. Siden den gangen har jeg kommet over en del remiksalbum hvor musikere har overlatt sine komposisjoner til artister innenfor sjangere som techno, electronica, darkwave, industri og gothrock. "Some Kind of Heroin" er et remiksprosjekt bassert på Mortiis sitt siste studioalbum "The Grudge". Når et stort antall artister fra nevnte sjangere kommer sammen for å lage sine versjoner av et knippe låter er det liten sjanse for at alt skal falle i smak, men det er helt klart et gjennomgående driv i denne skiva.

Dette prosjektet har resultert i totalt 16 nye mikser av låtene fra "The Grudge". Tittellåten har blitt beæret med ikke mindre enn 4 versjoner og "Gibber" med 3. Før jeg ramser opp alle bidragsyterne her, så vil jeg si at dette er et album som er skapt for å skape stemning for sortkledde gothere i mørke kjellere. Ja, dette er musikk for Gotham Nights. Jeg kan tenke meg at "Some Kind of Heroin" vil appellere til tilhengere av Nine Inch Nails, Rammstein og Marilyn Manson for å nevne noen. Involverte artister på skiva er: Zombie Girl, Gothminister, Implant, XP8, Mental Siege, PIG, The Kovenant, Velvet Acid Christ, Girls Under Glass, Funker Vogt, In the Nursery, David Wallace, Dope Stars og Kubrick (håper ikke noen ble utelatt).

Det føles slemt for meg å skrive det, men det virker som om det er hovedartisten som er det svakeste leddet i dette prosjektet. Mortiis har ikke på noen måte en stor stemme, noe som kommer altfor tydelig frem på dette remiksalbumet. Stort sett er det de instrumentale partiene som er best og med så mye trøkk i låtene fremstår Mortiis sin stemme som heller veik. For min del er det positive med "Some Kind of Heroin" at det har åpnet øynene mine for nye artister som skal sjekkes ut. Til slutt kan jeg legge til at noen av låtene på dette albumet egner seg ypperlig som treningsmusikk, spesielt Zombie Girls herlig versjon av "Underdog".