SCARVE – The Undercurrent

SCARVE – The Undercurrent

Da Irradiant dukket opp her i hjemmet i 2004 fikk det franske bandet Scarve en ny fan. Skiva er blitt mye spilt siden den gang og da ny skive dukket opp i postkassen i form av The Undercurrent var spenningen stor.

Den har fått mange runder i CD spilleren og det har vært klart siden første gjennomlytting at denne skiva krever mange runder før den begynte å sette seg. Og når den først begynte å sette seg, gikk det raskt opp for meg at dette var en reise inn i en verden som for så vidt kunne vært som tatt ut av en av de to første Saw filmene; en verden fylt med skrekk, ultraskremmende øyeblikk og som inneholder mange ubesvarte spørsmål og når du tror du vet hva som kommer og slapper av en smule, så blir du gang på gang skremt tilbake til det usikre. Ingenting er som man tror, det eneste som er sikkert er at til slutt har du opplevd en historie som gjør at du sitter der som et forskremt lite barn som forsøker å forstå hva som nettopp har skjedd. Akkurat sånn følte jeg det da jeg så de to første Saw filmene og akkurat sånn føler jeg det nå etter at jeg tror jeg har fått taket på The Undercurrent. Jeg vil svært gjerne understreke at jeg tror jeg har fått taket på skiva, men er langt fra sikker i min sak. Den lille sadisten i meg gjør at skiva får enda en runde og mer ondskap skal inntas før endelig dom skal avgis. Jeg merker meg at de underlige melodiene som Scarve leverer på The Undercurrent nå begynner å sette seg litt og man nikker litt gjenkjennende til de partiene som har begynt å slippe taket i det onde. Kanskje ikke skiva er så ond og merkelig allikevel som jeg først trodde. Mulig man kan dra frem Saw 3 også og la det bli forklaringen på at The Undercurrent kanskje har enda mer med de nevnte filmene å gjøre. Ikke vet jeg, jeg har nå hørt skiva ca 15 ganger og har garantert vært igjennom 15 øyeblikk som jeg ikke vil glemme på en stund. Jeg tviler ikke et sekund på at jeg vil oppleve flere sånne øyeblikk med The Undercurrent og det er med skrekkblandet fryd jeg nok en gang tar en runde med denne ondskapens godbit.