AUTUMN – My New Time

AUTUMN – My New Time

Autumn_My New Time.jpgAutumn er fra Nederland og spiller melodiøs goth metal med kvinnevokal. Det er kanskje litt drøyt å dra inn et ord som metal i samme setning som Autumn, for bortsett fra litt heavy riffing her og der så er i grunnen musikken på My New Time nærmere pop enn metal.

Musikken på My New Time er svært melodiøs og fengende. Dette er ikke en skive som på noen som helst måte er utfordrende for lytteren og jeg er ganske sikker på at levetiden er rimelig kort. Men dette funker på sett og vis likevel. Melodiene er stort sett bra og vokalist Nienke de Jong har en spesiell stemme som jeg finner svært tiltalende. Jeg tviler likevel på at jeg noen gang kommer til å ta frem albumet igjen, til det blir det for rolig og stillestående, men musikken er altså helt grei å lytte til. Imidlertid føles albumet både ujevnt og ensformig, spesielt er det lite variasjon når det gjelder tempo. Den stadige bruken av orgel og synth blir en irritasjonsfaktor, jeg er overhodet ikke i tvil om at musikken hadde vært langt bedre uten. Ellers sliter jeg med å peke på konkrete problem som gjør at jeg ender på en så lav karakter. Jeg sitter liksom igjen med en følelse av at en tre-fire låter i slengen fungerer ganske bra, men spiller jeg igjennom hele albumet blir jeg både lei og søvnig. Det blir rett og slett for stillestående, kjedelig og lite utfordrende.

”Satellites”, ”Closest Friends Conspire”, ”Angel Of Desire” og ”Forget To Remember” blir stående som albumets høydepunkt, men som helhet er altså My New Time ganske svak.