IMBALANCE – Oslo – Oslo, Amatøren

IMBALANCE – Oslo – Oslo, Amatøren

Fredag den 13. Det må jo være å utfordre skjebnen å legge en konsert til denne dagen – noe må jo bare gå galt? Men nei da, denne konserten ble faktisk en suksess musikalsk sett. Mulig metallpublikumet ikke tør bevege seg ut på denne dagen, for det var dessverre ikke så mange tilhørere på Amatøren – men det er synd for dem, for de gikk glipp av en knakendes god dobbel dose med knallhard thrash metal! 

Først ute var Forgery. Jeg hadde hørt navnet før, men det var stort sett alt jeg visste om disse gutta. Det viser seg at de har holdt på helt siden 1990, dog med en pause fra midten av 90-tallet og fram til 2002. Dagens besetning består av to originale medlemmer på gitar/vokal og bass, og gitarist og trommis av "nyere dato". Faktisk er trommis så ny at dette var den første live-gig'en hans med Forgery. Men det var ikke noen "premierenerver" å spore her, for dette traff akkurat så hardt som det skulle! Det er definitivt den amerikanske 80-talls thrashen som danner grunnlaget for det Forgery spiller, men de har nok hentet inspirasjon fra nyere ting også. Hovedsaklig gikk det i knallhard og kjapp thrash, med en del tyngre partier her og der. Gode musikere gjorde at låtene satt som spikra, og de hadde også overraskende god lyd på det noe "vanskelige" livelokalet på Amatøren. Det groova skikkelig av det de spilte, og det var fint lite negativt å sette fingeren på. Aggresjon og tyngde av topp klasse, og jeg skal definitivt få med meg mer av dette bandet!

8350f7524dcfdc1acd9d3a658d8a2e34.jpgSå var det Imbalance sin tur, og dette var kjente trakter for dette bandet, siden de bl.a. hadde øvingslokale på samme sted for noen år siden. Under de to første låtene kunne det faktisk virke som om fredag 13. hadde slått til litt, for det var litt famlende og lyden var heller ikke all verden. Men så retta det meste seg, og vi fikk servert den kraftsalva dette bandet er i stand til å levere! Jeg har skrevet flere omtaler av Imbalance på denne websiten, så dette blir vel strengt tatt repetisjon, men – dette var skikkelig fett! Bandet har etter hvert bygd seg opp et allsidig repertoar, med thrash og litt death i miksen. Det svinger jævlig bra av det de gjør, de har ikke noen problemer med å fylle et helt sett med knallhard og variert metal. De har flere demoer på samvittigheten, og har også mange nye sanger på plass i livesettet sitt. Disse er etter min mening noe av det beste de har gjort, og jeg håper virkelig de snart får spilt inn disse på plate (noe som også er planen). Uansett – en snau time med variert og hard thrash/death som fenger som faen – godt levert! 

Forøvrig skal begge band spille på Musikkfest Oslo, 2. juni – gå og få med deg to knallbra metalband helt gratis!