BLACKLODGE – Login : Satan

BLACKLODGE – Login : Satan

Slike overraskelser liker jeg. Dette var en cd jeg kjøpte bare for moro skyld og at jeg fikk høre at det kunne sammenlignes litt med Mysticum. Skiva ble liggende en god stund før jeg nå i jula endelig fikk tid til å høre på denne da det som egentlig skulle anmeldes ligger igjen hjemme der jeg bor. Vel, denne skiva har snurret ustanselig de siste døgnene og jeg er blitt meget glad i det Blacklodge gjør. bandet kommer fra Frankrike og har noen demoer og slikt bak seg, men dette er bandet første skikkelige skive.

For de av dere som har hørt om Mysticum har dere kanskje allerede gjettet at dette dreier seg om svartmetall av den industrielle typen. Det er ganske så infernalsk til tider dette, men faen så bra og gjennomført. Tempomessig ligger de i mid-tempo- og kjapp-området. Foruten Mysticum kan man også dra linker til band som DHG, Aborym og jeg hører også litt Thorns her og der så er du fan av i alle fall de først nevnte der kan du sjekke ut dette også synes jeg.

Lyden på skiva er kald og de har faktisk fått til en ganske grim stemning. Vokalen er fikset litt på og er sinnsykt kul og passer musikken godt.

Synth er også selvfølgelig sentralt her, men det veksler på hvor den ligger i lydbildet, som regel litt langt bak. Men igjen så har bandet ikke behov for så mye synth egentlig for gitarene tar seg av mye av det synthen kunne gjort. Gitarbruken og riffene til Blacklodge er knallbra synes jeg, kjappe skarpe gitarer som lirer fra seg riff etter riff.

De industrielle taktene til bandet er geniale og spesielt slutten på låten "Tormentor" er for min del ståpels. Ellers er det mye finurlig her og der som fanges opp og digges. Også instrumentalen men ganske ullen lyd, "Suicide Tutorials" nytes i sin helhet, fantastisk deilig og behagelig sak det der!!! Låten som kommer etter den, "An Error In Darkness" må også nevnes, for noen flotte riff bandet presenterer der, intet mindre enn nydelig!!! Nei, dette er flott dere…

Tekstmessig snakker vi om Satan og narkotika i lange bander så akkurat den biten ligge da jeg ikke er noen fan av noen av delene. "Whiten Your Nose For Satan" sier vel egentlig alt… (men det er faktisk kul låt da…)

Nei, til de av dere der ute som er fan av industriell svartmetall, sjekk ut Blacklodge, tviler på at dere vil bli skuffet…