MINOTAURI – 11

MINOTAURI – 11

"Welcome to the pages of true doom warriors" er det første du møtes av inne på bandets webside, så, nå vet du hvilken stil det er snakk om. Det er Ari Honkonen (gitar/vokal) fra finske Mornigstar som startet dette bandet om "terapi" og målet var å spille tregere muikk enn i nevnte band. Dette var så langt tilbake som 1995 og i 1997 ble en mann ved navn Viljami Kinnunen (trommer) med og i 1998 ble bandet komplett med Tommi Pakarinen (bass/backing vokal). Dette er også dagens besetning. En masse demoer, ett par sjuere, selvtittulert debutskive og nå altså 11.

Musikalsk snakker vi Doom i Black Sabbath/Pentagram gata med mye rock`n`roll og groove i seg. Vokalen er type sliten å mørk og passer den skitne musikken ganske bra egentlig. Tempoet ligger i mellomlandet, ikke kjapt, ikke funeral. Det Minotauri scorer bra på en groovet i musikken sin samt de pinefulle tonene fra gitarene. Nå er ikke dette noe melodisk doom i den forstand, men de har noen flotte melodier, men først av alt altså groove. Rock`n`roll delen i bandets musikk er veldig fremtredende og hadde jeg vært sjefen i Firebox ville dette vært en Firebox-utgivelse, og ikke Firedoom. Man får to helt forskjellige forventninger ut i fra de navnene og mine forventninger ble ikke møtt denne gangen.

Men det betyr ikke at jeg ikke liker det Minotauri gjør, de har nemlig en del kule saker på skiva si. Jeg har ikke fått noen favorittlåter her, men det går mere i parti og sånt, riff. Vokalen slet jeg litt med til og begynne med, men den har gradvis kommet seg og nå er den da ikke så dum. Som jeg sa, den passer musikken godt!

Men igjen, dette er ikke helt min type Doom, jeg er nok mer glad i den trege og melodiske sorten, sær og ekkel Doom. Ergo har Black Sabbath aldri vært noe jeg har kicka på, ei heller Pentagram, dog har jeg ikke hørt så alt for mye av sistnevnte. Fans av nevnte band derimot tror jeg nok kan kicke mye mer på dette enn hva jeg har gjort.

I tillegg til skivas originake sju spor får man tre bonusspor i form av de to låtene Satan In Man og Sex Messiah hentet fra bandets forrige sjuer (med flott cover!) og låten Black (Magick) Triangle hentet fra en spil sjuer med Reverend Bizzare, også den med kult cover! Ikke dårlig det…

Old School Doom Perkele!!!!!