DISRUPT – Unrest

DISRUPT – Unrest

  • Rating: 4.5 / 6

Det var på høy tid at Relapse kom med en reutgivelse av ”unrest”. Disrupts eneste album ble opprinnelig utgitt i 1994, men har etter hvert blitt vanskelig å få tak i. Det er sannsynligvis mange som ikke kjenner bandet, men de har etter hvert opparbeidet seg en anselig kult status, kanskje spesielt blant kjennere av punk og hardcore.

Jeg har i de siste årene blitt mer og mer glad i hardcore, og Disrupt er et band jeg lenge har hatt lyst til å sjekke ut. Jeg kan vel trygt si at ”unrest” lever opp til de forhåpningene jeg hadde. I løpet av tretti låter blir lytteren utsatt for en hyperintens massakre av øregangene, og det er nettopp intensiteten som er Disrupts store styrke. Personlig vil jeg ha min hardcore brutal og aggressiv, og er det et band som leverer maksimal brutalitet og aggresjon så er det Disrupt.

”Unrest” ligger i grenselandet der hardcore og grindcore møtes. I likhet med for eksempel Extreme Noise Terror opererer bandet med to vokalister, der den ene innehar en skrikende hardcore vokal, mens den andre presterer dype grynt som minner om en ung Lee Dorrian. Musikalsk ligger bandet nært opp til Siege og Assück, men vokalen gjør at man får assosiasjoner til Napalm Death og Extreme Noise Terror også.

Heldigvis handler ”unrest” om mer enn bare ekstremitet. Lytteren får den ene slageren etter den andre slengt i ansiktet, Disrupt kunne nemlig håndverket å skrive gode låter.

At ”unrest” er en klassiker innen sin sjanger er det ingen tvil om. Dersom du liker hardcore, liker du denne.