SOLSTICE – Halcyon

SOLSTICE – Halcyon

Halcyon er det andre slippet som engelske Solstice kom med og det kom i 1995, altså for tolv år siden. Vi skriver 2007 nå når Cyclone Empire har lagt seg i selene for å utgi hele bandets diskografi som teller tre slipp hvoran dette altså er det andre. Halcyon var originalt en miniskive med fem spor, men her følger det med hele åtte bonusspor hvorav sju kalles "Drunken Dungeon Sessions". De er tatt opp på en øving i 1997 hvor igjen noen av sporene var med på debuten Lamentations, noen på deres siste skive New Dark Age og noen "nye" samt en Candlemasscover. Det er også en låt fra 1994 her fra noe som kalles Chiswick Studio Demo.  Da tror jeg at jeg har fått med meg alt. Skiva er over 77 minutter lang så det er mye musikk samlet også på denne disken.

Som på Lamentations snakker vi her om Doom og låtene virker som en naturlig utvikling fra debuten. Tunge, trege riff fører musikken av gårde og låtene inneholder gode melodier og parti. En skikkelig kjedelig sak får man i form av synthsaken kalt Halcyon og ei heller manowar coveren Gloves Of Metal fenger denne lytteren. Sett bort fra de to sporene klager jeg ikke. Resten er gode låter som jeg koser meg til.

Men høydepunktet for min del på denne skiva er faktisk bonussporene. Selv om hverken lyd eller produksjon er på topp er det så absolutt sjarm over det hele. Låtene er gode og stemningsfulle og som på Lamentations så trives jeg sammen med Solstice.

Ikke så mye mer å si egentlig. Tre av låtene som originalt var å finne på miniskiva falt i smak mens demoinnspillingene er en skjær fryd for øret. En svak firer, men like mye en firer…