SONIC SYNDICATE – Only Inhuman

SONIC SYNDICATE – Only Inhuman

Disse svenskene, disse svenskene… Uansett hvilken sjanger det er snakk om, om det så er pop, rock, visesang, deathmetal eller blackmetal, så klarer søta bror å produsere det ene gnistrende bandet etter det andre. Sonic Syndicate og deres moderne metalcore er intet unntak. Dette er nemlig ei gnistrende plate med utrolig velspilt og velprodusert moderne metal!

Sonic Syndicate er etter det jeg forstår et band bestående av seks personer hvorav tre er brødre. Et lite familieforetak altså, koselig. Bandet benytter seg av to ulike vokalister, hvor den ene synger rent (og gjør en jævlig bra jobb også) mens den andre er mer aggressiv. Dette gjør sitt til at det blir litt mer interessant å lytte til. Jeg syns det ofte låter litt likt når en og samme person gjør både ren og aggressiv vokal, og dette har da Sonic Syndicate klart å omgå med bravur. Jeg synes det til tider er utrolig bra "vokalduellering" på denne skiva. Og som oftest låter det faktisk best når den rene vokalen er i fokus.

Musikken er som nevnt velspilt og bra. Låtene veksler mellom småkjappe låter med trøkk i og mer rolige "emosjonelle" låter, om du skjønner hva jeg mener. Kort sagt; det er solid bass-spill, harde trykkende riff, melodiøse gitarsoloer og svevende sanglinjer over en lav sko på denne skiva. Til tider blir det kanskje litt langdrygt, men bandet redder seg inn på gode riff og kløktige låtstrukturer. Dog er det noe gladsynth som blir litt slitsom, men de fleste låtene her holder god og høy standard. Det skader jo heller ikke at bandet består av svært dyktige musikere. Svak femmer, men en femmer åkke som!

Sonic Syndicate er bandet In Flames ønsker å være, og "Only Inhuman" er skiva IF ikke makter å lage. Legger til at den kvinnelige bassisten er sykt deilig. Noe for enhver altså, heh.

Dog, navnet minner meg aller mest om et visst spinnvilt lite blått pinnsvin, æhæ!