NIGHT RANGER – Hole in the Sun

NIGHT RANGER – Hole in the Sun

Amerikanske Night Ranger er kanskje ikke et navn folk husker her til lands, men bandet har siden oppstarten på 80-tallet solgt over 16 millioner plater og satt dype spor i den melodiske hard rocken. Bandet ble gjenforent i 1996 etter syv års stillhet. Gjenforeningen resulterte i albumene "Neverland" fra 1997 og "Seven" som ble sluppet i 1998. "Hole in the Sun" er bandets åttende studioalbum og bryter nok en stilleperiode fra bandet. Denne gangen på ni år. Men tro ikke at disse herrene har ligget på latsiden mens Night Ranger har vært i dvale. De har benyttet tiden til å samarbeide med en rekke anerkjente artister.

"Hole in the Sun" er dessverre preget av rutinerte musikere som vet litt for godt hva de driver med. Det hele er sterilt og lite originalt. Produksjonen er også for hard og kald, noe som jeg føler passer musikken dårlig. Miksen er også sterkt preget av at dette ikke er spilt inn av en samlet gruppe, men snarere satt sammen av bidrag fra individuelle musikere. Når jeg først er i gang med å ramse opp ting jeg ikke liker ved denne utgivelsen, kan jeg vel like gjerne ta med at Jack Blades sin vokale prestasjon heller ikke imponerer. Siden medlemmene i Night Ranger er involvert i så mange andre spennende prosjekter forstår jeg ikke at de i det hele tatt har laget denne skiva. Dette er etter min mening en fullstendig unødvendig og svært kjedelig utgivelse.