SOUTH OF HEAVEN – Venom neste

SOUTH OF HEAVEN – Venom neste

South of Heaven, Norges eneste klubb med Slayer garanti er godt i gang med sitt fjerde leveår. Programmet denne våren er heftigere enn noensinne og det er igjen på tide å dra inn Sigurd Thune, primus motor i South of Heaven.

 

ET – South of Heaven har kjørt et ganske friskt program denne våren med flere 80 talls storheter, og det kan ikke være annen enn moro å være bookingansvarlig på Betong nå.
SIGURD – Nei, skal ikke klage! Nå er vel ikke jeg bookingansvarlig, annet enn at jeg pusler litt med metalen der oppe, men uansett har det blitt et veldig sterkt vårprogram, helt enig! Bare tanken på å ha Kreator, Celtic Frost og Venom samme år er rimelig uvirkelig.

Tankard-logo.jpgET – Hvordan har det gått med hhv Tankard og Kreator/Celtic Frost gigen? Tankard saken ble jo en uforglemmelig sak med mye alkometal.
SIGURD – Personlig er jeg svært fornøyd med begge to. Det har vært masse folk og mye god feedback, og da er det også morsomt å holde på. Tankard-gigen ble kanskje for mye av det gode, det var i hvert fall en del som ble rimelig slitne etter hvert. Allikevel er det trolig en av de aller beste konsertopplevelsene jeg sitter igjen med, siden hele opplegget med booking og gjennomføring var på eget initiativ. Da er det ekstra moro at det går såpass bra som det gjorde, Tankard var også en svært trivelig gjeng å ha med å gjøre. Det var kanskje like greit, det hadde ikke vært like hyggelig å sitte flere timer tur/retur Torp med en gjeng gretne, gamle tyskere i bilen, hehe.

ET – Hvilken var høydepunktet for deg personlig?
SIGURD – Den nevnte Tankard-konserten, om vi snakker alt inkludert. Rent konsertmessig må jeg svare Urfaust, det var en helt vanvittig opplevelse. Ellers var det moro å se at Celtic Frost gjorde en ufattelig mye bedre jobb enn i Bergen!

Venom_logo.jpgET – Det neste store blir med selveste Venom. Forventer du eller håper du på mange tilskuere på den konserten? Blir det noen support eller blir det en aften med Cronos & friends?
SIGURD – Ja og ja! Jeg mener, hvis folk ikke gidder å se Venoms første konsert i Norge noensinne kan det være det samme. Jeg digger Venom kraftig selv, så dette er virkelig noe jeg gleder meg til! Support har jeg ikke hørt noe om ennå, men antar at de kommer til å ha med seg et band.

ET – Men før det blir det to ”vanlige” South of Heaven med Slug Syndicate & Orpheus og Fuel & Desspo. Du er fortsatt true til konseptet selv om det kanskje har tatt av litt denne våren?
SIGURD – Jo da, vi prøver å opprettholde en viss frekvens på de mindre konsertene også. Det er på en måte litt plattformen vi bygger på, om folk vet at det skjer noe månedlig på Betong blir de kanskje flinkere til å sjekke programmet, og forhåpentligvis flinkere til å stikke innom på arrangementene. I tillegg er det jævlig moro å ha ferske band på scenen, spesielt når man ser at disse gjør det bra senere. Se bare på band som Blood Tsunami, Diskord, Obliteration, She Said Destroy og Koldbrann med flere, de har alle tatt ett eller flere steg videre etter at de har spilt på South of Heaven. Dessuten treffer man mange hyggelige folk, og det er jo alltid moro! 

Urfaust_logo.jpgET – SoH kjørte en helsvart aften med Celestial Bloodshed, Urfaust og Mare i forrige måned. Urfaust aller første gig noensinne (selv om jeg har sett dem på en secret gig tidligere, hehe). Hvordan gikk det?
SIGURD – Ja, Urfaust hadde vel kun en halvhemmelig øvingsgig i Trondheim på baken fra tidligere av, hehe. All heder og ære til Ole og Apocalyptic Empire som satte i stand denne konserten, det var utrolig moro! Jeg tror aldri vi har hatt så stor internasjonal interesse for en konsert av denne størrelsen oppe på Betong, det var folk fra store deler av Europa til stede for å se Urfaust. Selve konsertene var også et kapittel for seg, personlig fikk jeg totalt hakeslipp av Urfaust, men jeg vet også at det var flere som mente Celestial Bloodshed og Mare var helt konge. Det kjipeste med konserten var alt saueblodet som måtte tørkes opp fra scene og backstage etterpå, haha. Føler at det var på sin plass at merchandisegjengen til Kreator/CF dro av gårde med gravsteinkorset til trønderne, hahaha! Straff som fortjent!

Nunslaughter_logo.jpgET – I juli blir det mer av den mørke musikken, da Nunslaughter kommer innom. Tell us more?
SIGURD – Ja, amerikanske Nunslaughter har holdt på siden 1987, men aldri spilt i Norge tidligere. Bandet har i likhet med Urfaust høy status i undergrunnskretser, så dette bør bli en interessant affære! Support er ved svenske Demonical (som spiller på Maiden i Oslo 28. april), svenske Nominon og norske Unspoken. Full metalvaluta for alle pengene, med andre ord!

ET – Er det noe mer SoH har på plakaten framover eller velger du å holde kortene tett inntil kroppen?
SIGURD – Vi har nok ikke all verdens hemmeligheter, men det jobbes jo med å få på plass høstprogrammet også om dagen. Betong skal jo huse den aller første utgaven av Scream Magazines Screamfest, og der er det spennende saker på gang! Foruten dette kan jeg røpe at vi prøver å få i gang litt moro i forbindelse med Norsk Rockforbunds 25-årsjubileum i høst, så det anbefales på det sterkeste å holde et øye på hva South of Heaven holder på med også i tiden fremover.

ET – Konsertaktiviteten har tatt seg opp den siste tiden og da spesielt i Oslo. Merker du noe til konkurransen eller er Betonggjengerne trofaste?
SIGURD – Tja, vi har ikke merket noen spesiell konkurranse, egentlig. Vi prøver på mest mulig måte å unngå å arrangere konserter de datoene det skjer andre ting, ikke fordi vi er redd konkurranse, men fordi jeg gjerne vil ha med meg andre ting selv også, hehe! Det er mange som møter opp på nesten alle arrangementene vi har, stor honnør til dem! Ellers varierer det naturligvis ettersom hva slags arrangement det dreier seg om, men generelt vil jeg si at oppmøtet er veldig bra. Det virker som om flere har fått øynene opp for hjemmesiden vår, www.southofheaven.no, og det er også en god del medlemmer på mailinglisten vår. Mye bra folk der ute, med andre ord!

Slayer_logo.jpgET – Celtic Frost, Venom, Tankard og Kreator har alle vært her eller kommer i Venoms tilfelle; er det noen band du jobber litt ekstra for å få tak i eller har de fleste favorittene vært her nå?
SIGURD – Hehe, vi har jo ikke hatt Slayer innom ennå da..? Det er alltid nok av band jeg skulle ha likt å sett på South of Heaven, noen mer realistiske enn andre, så forhåpentligvis vil det bli mye spennende på programmet også i årene som kommer. Jeg kunne svært gjerne tenke meg å se flere av de mellomstore amerikanske thrashbandene fra 80-tallet i Oslo, for eksempel. Dessverre er det vrient å få booket over amerikanske band uten at det er økonomisk uforsvarlig, men vi skal gjøre vårt beste for å gi folk spesielle konsertopplevelser også til høsten, neste vår og neste høst igjen. On and on South of Heaven!