DISKORD – Oslo – Oslo, Club Maiden

DISKORD – Oslo – Oslo, Club Maiden

ClubMaiden_Logo.gifNoe man har moro av før man går på metal konsert er å se litt nærmere på navnene til bandene. Det er jo ikke å komme utenom at man gjennom navnene ofte kan se hvilken type musikk som vil bli spilt.
Kveldens tre band er intet unntak.
Her er det avsky (Abominat), grotesk fjerning av livmor (Grotesque Hysterrectomy), og mislyd (engelsk versjon av Diskord)

Jeg innrømmer at jeg ikke kjente til disse bandene før kveldens konsert. Men jeg har fått med meg ryktene om at disse tre vil bli store i Norges metal-miljø.
Abominat har tidligere gitt ut en EP, og de jobber for tiden med en ny demo. Denne er trolig blitt noget forsinket da bassisten sliter med forstuet håndledd og to knekte fingre. Ryktene vil ha det til at skadene skal ha vært alkoholrelatert…
Grotesque Hysterrectomy vet jeg ingenting om, og gikk til deres sett med åpent sinn.
Diskord har nylig sluppet fullengderen Doomscapes. Tidligere har bandet gitt ut en demo, en EP og en selvfinansiert CD-R.
Da bandet stiller med kombinert trommis / vokalist, fikk jeg flashback til gode, gamle Enthral. Trommis Kjetil i Enthral var også en jævel både med stikker og mikrofon.
Jeg så med andre ord frem til kvelden.

9acf033e4d84099db76d46d9c3974567.jpgAbominat var første band ut denne kvelden. At kvelden var satt i dødmetallens tegn ble tydelig allerede nå. Dette var en solid, pur utgave av sjangeren.
Jeg lot meg umiddelbart imponere av vokalisten. Han hadde en meget bra stemme, også når den en sjelden gang måtte opp i lysere registre. Han hadde også ro nok til å ta det med et smil da ledningen til mikrofonen ramlet ut.
Bandet ga et solid inntrykk i det hele. Det var rett og slett et drivende velspillende band!
Det eneste jeg kunne sette fingeren på var at det var litt lite lyd i enkelte partier der gitaren kunne vært mer fremtredende. Enkelte av riffene ble litt ”borte”.
Bandet avsluttet sitt sett på fem låter med en coverlåt av Suffocation. Et band som muligens har inspirert disse gutta en smule…?
Men her er det lov å håpe på en fullengder. Jeg kan godt tenke meg å høre mer til disse gutta. Enn så lenge får man vente på demoen, som kommer en gang i rimelig nær fremtid.  

26734f90e2b6d4818fd10dd48b9b0308.jpgNeste band ut var Grotesque Hysterrectomy.
Dette var også et band som kjører reinspikka dødmetall. I forhold til Abominat var strengeinstrumentene mer fremtredende i lydbildet. Riffene kom også oftere.
Vokalen virket å være mer grøtete, og ikke like klar som hos foregående band. Den ligger dypere i lydbildet og blir til tider litt overkjørt av gitarene og bassen. Vokalisten virket også til tider litt uinspirert.
At gitarene var fremtredende var det lite å si på. For disse gutta kunne sitt håndverk. Riffene var tunge og meget solide. Men jeg kunne altså ønsket meg en bedre balanse mellom dem og vokalisten.
Bandet har gitt ut en 7`er som nå er i salg. Det kunne vært spennende å sjekke ut om lydbildet er det samme på plate som det live.

Diskord var det tredje bandet ut.
Disse tre gutta spiller en form for mer industriell dødmetall. Men herregud hvor fengende den er!
Lyden er suveren, og til å bestå av kun tre medlemmer er lyden fascinerende bred. Her deler gutta på det meste. Vokal, deler av lydbildet og ølglass. Vokalen er verd noen ord i seg selv. Her er det da skinnpiskeren som er hovedvokalist. Men også bassist og gitarist kjører vokal i enkelte låter. Her må man faktisk følge med for å få med seg hvor lyden til enhver tid kommer fra.
”Play something you can”, var det en publikummer som brølte. Og det var akkurat det disse gutta gjorde.
1c39a8d89a6d1ac39a879ca1d057c885.jpgDiskord har raske, kortere låter. Noe som ga et annet musikkbilde enn de andre bandene. Men faen hvor mye de får til på disse låtene! Det er meget variert, og det blir gjennomført på en fantastisk måte.
Her ble man imponert hele veien. Publikum ønsket mer av gutta når de avsluttet sitt sett, men dette ønsket ble dessverre ikke innfridd. Svaret fra scenen var at de ikke orket mer. Jeg fant senere ut at svaret på hvorfor de ikke spilte flere låter, var at gitaristen i bandet er såpass ny at han ikke hadde hatt tid til å lære flere låter enn det som faktisk ble spilt!
Settet besto av en blanding av nye og eldre låter. Kvaliteten var uansett den samme. Rett og slett utmerket.
Dette er rett og slett et band mange flere bør få med seg!

Jeg sa meg etter konserten meget fornøyd. Det var det flere som gjorde. Hans Jørgen i Diskord var rett og slett en glad mann. Det kan man også forstå. Club Maiden var godt besøkt, og godordene var mange.
Dukker ett av disse bandene opp i din umiddelbare nærhet anbefaler jeg å ta en tur. Det er det absolutt verd!