INFERNAL WAR – Redesekration

INFERNAL WAR – Redesekration

Endelig ny skive fra Eternal Terrors eget husband, eller vi liker å tro at Infernal War er det. Det er ikke mange andre enn oss raringene i Eternal Terror som tør stå fram å si at vi liker Infernal War, så da så. Ny skive er i alle fall ute fra dette polske jødehatende black metal bandet. Redesekration er tittelen på den og den inneholder 11 spor derav en bortimot uhørlig intro. Vitsen med den har jeg ikke helt forstått, men det driter vel mest sannsynlig egentlig Infernal War i. Men dem om det og meg om mitt. Bortsett fra denne introen fortsetter Infernal War på samme måte som de gjorde på Terrorfront. Fullt pes og infernalsk knallgod black metal ispedd spinnville gitarsoloer her og der. Vokalen er fortsatt knakende god og låtene likeså. Det er flust med smått geniale riff og tempovekslinger gjennom hele skiva og overgangene er fortsatt et kapittel i Infernal War veldig mange kan lære mye av.

Og så må man ikke glemme at Infernal War har en sinnsyk flink, teknisk og kjapp trommis i Stormblast som heller ikke ødelegger musikken.

Jo da, Redesekration falt veldig godt i smak her i trønderheimen. Jeg vil ikke si at den satte seg med en gang slik som Terrorfront gjorde, men den har i stedet vokst seg stor og fet i løpet av de vel 20 rundene skiva har gått så langt. Terrorfront derimot satte seg med en gang, og slike skiver har en tendens til å dø ut etter kort tid. Men det skjedde ikke med Terrorfront; den holdt seg der oppe og gjør det fortsatt. Jeg spiller den fortsatt ofte og blir aldri lei, og jeg tror ikke det vil skje med Redesekration heller, selv om den altså trengte litt mer tid før den satt.

Det er mange som sammenligner Infernal War med Marduk, og det er for så vidt greit. Musikalsk er de vel ikke så fryktelig langt fra hverandre, men jeg vil påstå at Infernal War lager bedre låter enn hva Marduk gjør, selv om det er kommet mye gromt derfra også oppgjennom årene. Personlig har jeg vært Marduk fan i lang tid, men må jeg velge en av dem, så er ikke valget vanskelig. Infernal War foretrekkes ganske enkelt fordi de er best av de 2. De er friskere uten å egentlig overgå Marduk på det infernalske og raske planet. Sikkert vanskelig å forstå hva jeg mener, men sjekk ut Infernal War selv, så kanskje du vil forstå noe av det jeg prøver å få fram her.