THE ALLSEEING I – Oslo – Oslo, Club Maiden

THE ALLSEEING I – Oslo – Oslo, Club Maiden

Vorspielene til Inferno Festivalen starter tidligere og tidligere for hvert år som går og siden man allerede var på plass i hovedstaden, tok man seg en tur innom Club Maiden for å sjekke ut hvordan ståa er med The Allseeing I for tiden. Men før Taiene gikk på scenen skulle man få oppleve 2 ferske band i form av Scarvest og Kraanium.
Forsinkelser er ikke et ukjent fenomen i konsertsammenheng, ei heller denne kvelden, og første bandet Scarvest kom ikke i gang før en time senere enn annonsert. Ikke alle satte pris på det, men det kan vi droppe innom litt lengre nede.

Scarvest er et ferskt band bestående av fire unge karer som spiller en form for deathcore. For å ta mitt førsteinntrykk først, så var det ganske enkelt at tittelen på coverlåta var det beste i løpet av konserten, og den het Baby in the Fridge.
Låtene satt ikke som de skulle, materialet virket veldig lite innøvd og i tillegg var lyden helt ræva. Og man tar ikke opp en gjestevokalist på ei låt som ikke er innøvd i det hele tatt. Nei, totalt sett var dette ingenting å skrive hjem om, men gutta er unge og vil forhåpentligvis lære av feilene sine. For innimellom alt dette negative så var det en del positivt også. Vokalen var bra, en del av riffene var bra og enkelte partier av låtene, når det funket, var bra. Men som sagt, her trengs det øving, øving og atter øving.

Kraanium spilte sin første konsert denne kvelden og her har dere et band som fikk mange nye fans under konserten sin på Club Maiden. Gutta spiller noe de selv kaller for necro death groove grind, og det skulle vel dekke over hva Kraanium handler om. Groovy brutal porngrind kunne også passet som en fin beskrivelse over hva disse gutta holder på med. Kult var det i alle fall der de leverte noe jeg ikke trudde norske band kunne levere. De stilte uten bassist og med det lydbildet de skapte, så var ikke bassen nødvendig. Det var faktisk så tungt og brutalt til tider at da den ene gitarforsterkeren røk og det luktet kruttrøyk i hele lokalet, så var dette bare med på å forsterke det allerede brutale uttrykket bandet ga. Men så var det denne meget lyse stemmen til vokalisten da han pratet mellom låtene da. Den må det jobbes med, eller kanskje ikke. Man ble faktisk enda mer imponert over bandet etter først å ha hørt den lyse stemmen og deretter fikk brutal grindcoreporninnihelvetegroovegoremetal midt i trynet. Vil også nevne at trommisen imponerte sammen med nettopp vokalisten og at låtene deres ga mange av de fremmøtte lyst til å sjekke ut mer fra Kraanium. Undertegnede skal i alle fall grave mer i kraaniumet ved en senere anledning.

babffa173950f87072f97ccef55ca1ad.jpg Og så, rundt en time forsinket entret The Allseeing I scenen og bare for å ha det sagt; The Allseeing I fremstod som et meget tight band der ordet flinkismetal dukket opp i hodet mitt ganske kjapt etter at de hadde begynt å spille. Ikke noe negativt med det, for her snakker vi om et band som gjør sakene sine på en fortreffelig måte. The Allseeing I blander brutal death metal à la Cannibal Corpse med jazz og teknisk briljant death metal og leverer det i en pakke som ytterst få band er kapable til å gjøre. Bandet består av 5 sinnsykt dyktige musikere, men jeg tok meg selv flere ganger i å bare stå og måpe på Skjalg, Erlend og Rune der de trakterte sine instrumenter som om de ikke skulle ha gjort annet i sine levedager. Man ble mektig imponert over hvor tight The Allseeing I egentlig er, men dessverre var det blitt sent, det var vanlig arbeidsdag dagen etter og det ble etter hvert veldig tynt i rekkene foran scenen. Men det var ikke The Allseeing I’s skyld, de leverte en glimrende oppvisning. Vi skylder på lydmannen som dukket opp omtrent 2 timer for sent. Han igjen skylder på at toget begynte på brenne, og konduktøren skylder sikkert på noen. Sånn er det bare, men et tips til lydmannen; ta med sykkel neste gang i tilfelle det begynner å brenne igjen; såpass bør du være forberedt på.