THE BLACKOUT ARGUMENT – Munich Angst

THE BLACKOUT ARGUMENT – Munich Angst

Melodisk hardcore in da house!
Denne EP'n ble først utgitt i August-06 av Engineer Records, men nå har Bastardized kjøpt opp rettighetene og gir den ut på ny samtidig som de slipper bandets andre EP Munich Valor.
TBA har her kommet ut med en EP gjennomsyret av moderne America-core + mye Gøteborgmetal. Det som overrasker meg mest er at det faktisk er meget fengende.
Disse fem sporene kan lett linkes opp mot Triviums The Crusade. M.a.o. thrasha som bare f**n! Det er lite nytt å finne her, men jeg synest det er nok kvalitet til å veie opp for det i stor grad. Selvfølgelig veksler vokalisten over til ren, bittersøt fremførelse under refrengene, men bandet slakker ikke ned tempoet så mye som vanlig er under disse partiene og refrenget kommer ikke 20 ganger pr låt som vanlig er i sjangeren. Befriende!
Vokalprestasjonen er litt slapp under overgangen brøl/ren vokal noen steder, men kommer likevel ut av dette med æren i behold. Det er mye å like her, både arrangement og produksjon funker, uten at det noensinne blir eksepsjonelt. Vi får koring av god gammel hardcore kvalitet, noe jeg bare må trekke på smilebåndet av, men det funker i sammenhengen. Bortsett fra Koringen på slutten av The Fastbreak, den blir for sukkersøt for meg. Låta Maybe Yesteryear er en sentimental sak og kjører på med ren vokal, men pga riffingen og adrenalinet blir det ikke helt Green Day og den er fullt mulig å nyte sammen med alt annet som er på denne meget korte disken som klokker inn på under femten minutter. Denne utgivelsen legger seg pent i bunken over noe av det bedre jeg har hørt innen Emo-core eller hva du nå vil kalle det.