DEATHFALL – Reborn

DEATHFALL – Reborn

Deathfall startet opp som ett rent hardcore band i 1994 under navnet Rimmshot og gav ut en demo og to fullengdere før de i 2005 var lei hardcorestempelet og skiftet navn til Deathfall. Musikken bandet fremfører på Reborn kan beskrives som en blanding av death, thrash og hardcore.

Reborn er noe ujevn, det må jeg innrømme, men på sitt beste sparker Deathfall virkelig rompe. Åpningslåten ”Kings Of Pain” er grisefet og inneholder mye herlig riffing og en meget fet gitarlyd som får meg til å tenke på Pantera i sin glansperiode. Låten inneholder også bra med driv og det er egentlig umulig å ikke bevege hodet når denne låten spilles på full guff. Neste låt ”The Dark Age” er muligens enda bedre, og selv om riffingen er forholdsvis rett frem og langt i fra original så må jeg innrømme at dette er fett!. Også tredje spor ”Why? (The Massacre Of Innocence)” holder bra nivå, men skiva taper seg noe etter disse låtene. Jeg får meg likevel ikke til å si at det er noe på Reborn som er direkte dårlig, bare mindre interessant. Likevel finnes det flere godbiter utover i skiva også, men det er ikke til å stikke under en stol at kvaliteten varierer ganske mye fra låt til låt. Hardcore-elementene kommer sterkest til utrykk i de to korte låtene ”Break The Machine” og ”Hannibal” som egentlig låter veldig typisk for sjangeren. Disse låtene er blant skivas minst interessante spor, selv om også disse er fult hørbare. Jeg kjenner at kjedsomheten kommer krypende utover siste halvdel av albumet, det låter litt for likt, og bandet klarer aldri å komme opp igjen på den standarden de satte med de tre første låtene.

Noe ujevn skive, men på sitt beste er dette glimrende tung og groovy metal.