ART OF SIMPLICITY – Caught in this iless storm

ART OF SIMPLICITY – Caught in this iless storm

Debutalbum er noe av et mest spennende som finnes. Ikke bare kan et første album fra en gruppe vise hva man kan forvente fra bandet, men i noen tilfeller kan slike skiver være et friskt pust i musikkverdenen og flere av tidenes beste album er nettopp debutskiver. ”Caught in This Iless Storm” er det Greske prog metall bandet Art of Simplicitys første album. Gruppa har holdt på siden 2003. Selv om denne skiva ikke er blant historiens beste debuter å regne, har den mange lyspunkter. Hele plata er gjennomsyret av herlig kompleksitet og eksperimentering. Jeg er ikke komfortabel med hvordan fiolin integreres med større eller mindre hell i et flertall av låtene. I noen tilfeller balanserer Art of Simplicity på grensen av vakker kaos og regelrett kakofoni og ja, de tipper over til feil side til tider. ”Caught in This Iless Storm” viser et band med en lysende fremtid. Jeg vil i alle fall følge Art of Simplicity videre på ferden.