BLACK DEBBATH – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

BLACK DEBBATH – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

Torsdagskveld, regn ute, Skambankt på Blæst og In Flames dagen etter på Samfundet. Hvem skulle tro at Black Debbath skulle bli utsolgt på Storås Utested på en kveld som dette, men så skjedde altså, og det til tross for at nevnte konsert på Blæst også skulle ha vært ganske bra besøkt.

Gutta entret scenen iført, som seg hør og bør, flosshatt og sigar og begynte kvelden med litt forsiktig stand up der Storås festivalen, Storås Utested og selve stedet Storås var det store samtaleemnet guttene imellom. Noe vettugt kom det vel neppe ut av deres lille forsøk på å skille de tre Storåsene, som de kalte det. Men de kom da til enighet på en måte og kunne sette i gang med musikken sin og det var fullt trøkk fra første grep av. Gutta storkoste seg og leverte en meget vellykket konsert foran et utsolgt Storås Utested som var stappet til bristepunktet med feststemte konsertgjengere. Jeg må innrømme at noen spesiell kjennskap til bandets materiale, det har jeg ikke og setliste fikk jeg heller ikke tak i. Men man fikk da med seg at ”Den Femte Statsmakt”, ”Motörheddagabler” og ”Sov i ro du, vesle trønder” ble spilt. Tid til en quiz sånn ca midt i settet ble det også tid til, og her tror jeg de fleste i lokalet lo betydelig mer enn hva de er vant til på en rockekonsert. Nå var ikke vanskelighetsnivået på denne quizen av de aller hardeste. Hva sies om: Hvem passer ikke inn i denne søskenflokken: Kari Bremnes, Ola Bremnes, Lars Bremnes og Adolf Hitler Bremnes? Eller hvilke bandnavn får man ved å ta bort en Duran i Duran Duran Duran eller en The i The The The. Sånn ca der lå vanskelighetsgraden, men jeg mistenker nok bandet for at hensikten med denne quiz-pausen var å få spredd enda mer humor blant folket. Og det funket glimrende, mer er det ikke å si om den saken.

Jeg havna etter hvert veldig langt bak i lokalet og på grunn av en stor bæresøyle fikk jeg ikke set4543fd06f0c5a1a8936f0aac504f8f89.jpgt så mye av det som skjedde i siste halvdel av konserten. Men jeg fikk noen gløtt nå og da og spesielt da det hørtes ut som om det foregikk reneste sexorgien på scenen, da må jeg strekke hals og sjekke hva som skjedde. Det viste seg at en av gutta gikk rundt og koste med kanonlignende sak som skulle forestille en kjempepikk på over 1 meter på scenen, og da det gikk for ham, spydde denne kjempepikken ut konfetti ut over de heldige lengst foran. Nok et øyeblikk der Black Debbath fikk bevist at analhumor passer glimrende sammen med rock.

Ibsens ripsbusker og andre buskvekster kjenner nok mange til, men det var lite eller ingen krøll på tunga under denne koselige og tunge konserten spekket med humør fra Black Debbath. Jeg kan vel angre på at jeg ikke har sett dem før, men samtidig glede meg over å ha endelig fått sett dem live. Og hvis tungrockguden står meg bi ved en senere anledning, da dukker jeg nok opp på en scene der Black Debbath skal spre sin humor og tunge rock skal du se.