PICTURES OF PAIN – From The Ashes

PICTURES OF PAIN – From The Ashes

  • Rating: Demo / 6

Pictures of Pain ble startet I 2004 og er nå ute med sin andre demo. Demoen består av to spor, men med på denne demoen har de også slengt med låtene fra sin første demo og til sammen utgjør de fem låter som tikker inn på litt over halvtimen. Innspillingene er gjort med åtte måneders mellomrom, men det er ikke den helt store forskjellen på de. Bandet består av fem karer og sammen har de laget en demo jeg altså har fått gleden av å anmelde. Bandet er for øvrig fra Norge, så vet du det også.

Når jeg skriver glede å anmelde så var det noe jeg merket tidlig i første lytt at dette kom til å bli. Mennene bak bandet er godt voksne og det høres egentlig i låtene de har kommet opp med. Å sette bandet i bås er ingen enkel sak for vi snakker melodiøs og veldig vriert musikk. Men en ting er sikkert, vi snakker metall! Her få du rolige parti med melodiøs vokal, litt smått aggressive parti med ekstrem vokal og parti med litt King Diamond-aktig hyling. Melodiene kan være like lystige som de kan være melankolske og sånn sett har bandet et veldig variert lydlandskap, like mye som variert musikk.

Det kunne veldig fort blitt litt mye her, men vi snakker om en hårfin balanse som gutta har klart å komme på rett side av og faller altå derfor ikke ned i den fella. For selv om dette er veldig variert og inneholder mange tempobytter, soloer og slikt har de klart å gjøre det på en overbevisende måte og det høres ikke rotete eller dumt ut.

Både spillemessig og vokalmessig kommer bandet godt ut av det og jeg liker mange partier og vokalarrengementer bandet har kommet opp med her. Jeg tror nok mange som er fans av heavymetal/smått progga musikk og litt ekstrem musikk kan finne saker og ting de liker i Pictures Of Pains musikk, musikken er iallefall meget allsidig, der er det ingen tvil.

Skulle det være noe spesielt jeg vil fremheve med dette bandet må det bli vokalist Hans Helge Iversen. Når han hveser minner han faktisk litt om Chuck Schulinder, renvokalen hans er meget bra og minner tidvis om Tony Harnell/Rob Halford. Han har en flott stemme som passer musikken veldig bra dog kunne jeg tenkt meg noe growling også faktisk, tror det ville passet inn på ett par partier her, men det blir flisespikkeri.

Alt i alt synes jeg Pictures Of Pain har levert to gode demoer med til sammen fem gode låter de skal få lov til å være stolte av. Jeg gleder meg til et nytt gjensyn med dette bandet!!!