ORIGIN – Oslo – Oslo, Garage

ORIGIN – Oslo – Oslo, Garage

På Garage henger det en plakat for Necrophagist’s europaturné "Carving Europe's Epitaph Vol II", med "special guests" Origin + Misery Index + Burning Skies. Ironisk nok har Muhammed for andre gang avlyst Necrophagist sitt Oslo-besøk (vistnok fordi han stadig har problemer med de forskjellige musikerne han spiller med), så publikum hadde muligheten til enten å få refundert billett, eller nøye seg med disse spesielle gjestene til en redusert pris.

Jeg, for min del, fikk med meg Necrophagist i Bergen under Hits, og gleda meg mest til å se Origin. Bandet har vel drøy ”blastbeatstversigjennomheleskiva”-faktor, men er særprega og brutalt nok til å klassifisere som et av de barskeste death metal-banda idag. Når det i tillegg er en gjeng vanvittige instrumentalister som spiller er jeg proppfull av forventninger før konserten.
Bandet kommer seg heller ikke langt uti settet før jeg konstanterer at de står helt til de forventningene som jeg hadde i forveien. Instrumentalt er det rett og slett ei overkjøring av så å si alt annet innen genren. Longstreth trommer brillefint, Paul Ryan sweeper over gitarhalsen uanfekta nok til å få Shrapnel-gutta til å bleikne, James gjør vokalen upåklagelig, og Mike Flores hadde fortjent et eget kapittel for sin unike bass-stil. Skulle bare ønske vi fikk høre litt mer bass enn den ørlille biten som er standard for metallgutta.
Bandet stiller også som forventet når det kommer til det musikalske, med absolutt over the top øs hele veien. Jævla fett en stund, men etter ca et halvt sett blir det rett og slett for mye av det gode, og jeg blir stående og studere musikerne mer enn å høre på musikken.
En vanvittig gig i det hele tatt, og jeg føler den gjenspeilet Origin på skive veldig godt, både positivt og negativt.

Set List:10aa49b644d5d90199687585dcee637c.jpg
Disease Called Man
Reciprocal
Endless Cure
The Burner
Larvae Of The Lie
Vomit You Out
Mental Torment
Implosions Of Eternity
Staring From The Abyss
Debased Humanity
Portal
Lethal Manipulation

Neste band opp er Misery Index. Sist jeg så bandet varmet de opp for Fear Factory, og da følte jeg at det var sistnevnte som havna i skyggen av et langt hissigere oppvarmingsband. Ironisk nok er Misery Index.jpgdet akkurat den samme fellen Misery Index havner i denne kvelden. Bandet spiller absolutt bra, men når de går på etter et band som Origin framstår de i god Wirkola-ånd mye mindre agressive og intense enn hva de egentlig er. Det er tredje gangen jeg ser bandet, og selv om jeg har likt de tidligere konsertene har jeg aldri falt helt for skivene og låtmaterialet, så konserten blir særs lite givende for min del. Litt feil turnéfølge tenker jeg, da det virker som Originfansen syntes Misery Index ble platt, mens fansen til Misery Index syntes Origin framsto som kjedelige.
Lyden på begge konsertene var god, og oppmøtet var overraskende bra, med tanke på at Necrophagist ikke stilte likevel. Det var definitivt Origin som redda kvelden for min del, og jeg kunne vel egentlig tenkt meg å heller se Misery Index spille i et litt mer passende selskap! 

Set List:
Intro
Conquistadores
Breathing Pestilence
The Great Depression
Demand The Impossible
My Untold apocalypse
Hang ‘Em High
Digging
Manufacturing Greed
Sheep And Wolves
Exception To The Rules
Dystopian Nightmares
Pandemican
Blood On Their Hands
Pulling Out The Nails